Kada stižu novi vaučeri za putovanja? Podneta inicijativa, prošli put planuli za četiri sata

13.05.2024

15:37

0

U januaru ove godine, po deseti put je pokrenuta akcija podele vaučera za odmor u Srbiji

Kada stižu novi vaučeri za putovanja? Podneta inicijativa, prošli put planuli za četiri sata
Ilustracija - Copyright Profimedia

Prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji podeljena je 15. januara za samo 4 sata.

Udruženje 'Moja Srbija' uputilo je poziv Vladi Republike Srbije da tokom maja pusti u opticaj dodatnih 150.000 vaučera, čime bi se u značajnoj meri zadovoljile potrebe zainteresovanih građana.

- Najveći broj građana koji u januaru nisu uspeli da predaju formulare i da ostvare pravo na subvencionisani smeštaj, očekuje nastavak akcije, kako bi bili u mogućnosti da organizuju svoj odmor u Srbiji po povlašćenim cenama - rekao je Milan Ristić iz udruženja 'Moja Srbija' i dodao da su se sada ugostitelji našli u problemu jer su tokom marta, aprila i maja imali veliki broj nepopunjenih termina zbog otkazivanja rezervacija, a isti problemi će se nastaviti i tokom juna.

Profimedia
 

Udruženje 'Moja Srbija' je u više navrata zahtevalo od Vlade Republike Srbije da se kvota odobrenih vaučera poveća sa 100.000 na 250.000, da se vrednost vaučera poveća sa 5.000 na 10.000 dinara, kao i da se početak akcije pomeri sa 1. januara na 1. februar.

Iz ovog udruženja podsećaju da je u janauru ove godine, deseti put pokrenuta akcija podele vaučera za odmor u Srbiji, kada je odobrena kvota od 100.000 vaučera koji su podeljeni za samo jedan dan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moja Srbija (@mojasrbija_rs)

Prihvatanje prethodnih zahteva da se vrednost vaučera poveća sa 5.000 na 10.000 dinara i da se termin početka akcije pomeri na 15. januar, doprinelo je da ova subvencija ponovo postane veliki zamajac za razvoj domaćeg turizma u Srbiji, a da ugostitelji lakše i pravilnije organizuju rezervaciju svojih kapaciteta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike