Godinu dana od mučkog ubistva u Smederevu: Zario ženi nož u vrat, pa dok je krvarila pobegao sa dvogodišnjim sinom u čamac!

06.12.2022

07:00

0

Branko Tasić nožem usmrtio nevenčanu suprugu Zoricu Marković, pa se sa sinom keio u marini gde je i uhapšen

Godinu dana od mučkog ubistva u Smederevu: Zario ženi nož u vrat, pa dok je krvarila pobegao sa dvogodišnjim sinom u čamac!
Branko Tasić posle zločina sakrio se sa detetom u čamcu - Copyright 24sedam/Mirjana Stojadinović Facebook

Stravična porodična tragedija dogodila se na današnji dan u cik zore, pre tačno godinu dana u  ribarskom naselju Metalor na obali Dunava u Smederevu. Taksista Branko Tasić usmrtio je svoju nevenčanu suprugu Zoricu Marković, a potom se sa dvogodišnjim sinom skrivao u jednom čamcu gde je i uhapšen.

Branko Tasić je, da podsetimo, rano ujutru 6. decembra prošle godine, jednim ubodom nožem u vrat teško ranio svoju nevenčanu suprugu Zoricu Marković. Branko je Zorici zadao udarac nožem u zadnji deo vrata. Žena je ubrzo kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar Opšte bolnice "Sveti Luka", gde je nepun sat kasnije, uprkos naporima lekara da joj pomognu, preminula od zadobijene povrede.

Posle zločina, dok je Zorica krvarila, pobegao je iz kuće i sa sobom poveo njihovog dvogodišnjeg sina. U momentu kad je uhapšen zatečen je kako leži sa detetom u čamcu u smederevskoj marini, koja je samo stotinak metara udaljena od njegove kuće. Bio je potpuno izbezumljen i preplašen.

Porodičnoj tragediji u prvim jutarnjim satima u njihovoj kući u ribarskom naselju prethodila je žučna svađa dvoje supružnika i to pred njihovim dvogodišnjim sinom. Branko je navodno najpre pretukao suprugu, a potom je ubo nožem u vrat.

Kada je video šta je uradio, Tasić je uzeo dvogodišnje dete i pobegao iz kuće. Njegova majka, koja živi u prizemlju, a koja je, kako se priča, i sama prethodno pobegla pred nožem svog sina, pozvala je Hitnu pomoć i policiju. Patrola ga je ubrzo uhapsila u čamcu u marini.

Sklupčan u čamcu

- Ležao je sklupčan u jednom čamcu kad ga je policija pronašla. Uz sebe je čvrsto držao preplašeno dete, bio je van sebe i delovao prestravljeno - ispričao je jedan od očevidaca hapšenja.

Policija ga je odmah uhapsila i zbog stanja u kojem se nalazio odvela na lekarski pregled.  On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu, a zbog Brankovog psihičkog zdravlja, zatražena je i njegova hospitalizacija u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Posle traumatične noći, u kojoj je otac ubio majku i boravka u čamcu, dvogodišnji dečak je bio na čuvanju kod bake, očeve majke.

Zorica Marković nađena je u lokvi krvi. Pre nego što je preminula trpela je navodno velike bolove i umrla u teškim mukama. Telo je poslato na obdukciju koja će dati odgovor na pitanje da li je iskrvarila na smrt.

Ubijena žena je, osim sina sa Tasićem, imala još četvoro dece iz prvog braka. Došla je da živi sa Brankom tri godine pre zločina. U toj kući su u prizemlju živeli Tasićevi majka i brat, a na spratu Branko, Zorica i dete.

Nasrnuo i na majku

Prema kazivanju meštana ribarskog naselja, Branku je Zorica druga supruga i sa njom je bio tri godine.  Prva žena je bila tu samo nekoliko meseci. Prema njihovim rečima, on je bio taksista i nikada im nije pravio probleme za razliku od njegovog brata, koji je pre nekog vremena sa sekirom u rukama jurio ljude po ulici.

24sedam/M. S.
Beanko Tasić krio se u smederevskoj marini

- Znam Branka iz ribolova. Pecali smo zajedno. Evo, moj prijatelj i ja baš pričamo o tome. Ne znam šta mu se dogodilo. Miran je i dobar čovek. I majka mu je dobra osoba. A, eto, čujem da je i nju hteo da ubije nožem, ali je uspela da pobegne. Strašno je to što se desiilo - ispričao je za 24sedam jedan od Smederevaca, koji je želeo da ostane anoniman.

On, kao i drugi žitelji ovog grada na Dunavu, siguran je da se Branko posle zločina nije skrivao, već da se jednostavno izgubio. 

- Mogao je da pobegne u šumu da je hteo da beži, a ona mu je nadomak kuće. Mogao je i da se čamcem otisne Dunavom kako bi pobegao. On je nađen u zelenom čamcu sa dvogodišnjim sinom. Kažu da je delovao uplašeno i mirno je pošao sa policijom i predao im dete - ispričao je posle tragedije jedan od naših sagovorinika.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike