Pešaka odbacio na stakleni izlog: Uhapšen drogirani vozač iz Smedereva

11.05.2024

14:04

0

Pešak (77) je zadobio teške telesne povede u vidu preloma obe potkolenice.

Pešaka odbacio na stakleni izlog: Uhapšen drogirani vozač iz Smedereva
Ilustracija - Copyright Miloš Tešić/ATAImages

Saobraćajna nezgoda u kojoj je povređen muškarac (77) dogodila se juče oko 13 sati na raskrsnici ulica Svetozara Markovića i Karađorđeve u Smederevu. Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu odredilo je zadržavanje D. D. (40) zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Kako je saopštilo tužilaštvo, Prema do sada utvđenim činjenicama, do nesreće je najverovatnije došlo kada je osumnjičeni, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke "reno" i koji se kretao niz nagib Ulice Svetozara Markovića, usled neprilagođene brzine prilikom skretanja u levo radi uključenja u Ulicu Karađorđevu izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo na ltrotoar u smeru ka Beogradu i udario u pešaka, koji je od siline udarca odbačen u stakleni izlog planinarskog udruženja "Čelik".

Pešak je zadobio teške telesne povede u vidu preloma obe potkolenice.

Neposredno nakon saobraćajne nezgode obavljen je uviđaj, a nakon sproverenih provera prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci u organizmu utvrđeno je da je osumnjičeni pozitivan na psihoaktivne supstance THC-10 i amfetamin.

Nakon što mu je određeno zadržavanje, osumnjičeni će sutra uz krivičnu prijavu biti predat javnom tužiocu radi saslušanja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike