Martin Skorseze otkrio koje glumce smatra najboljim svih vremena: Jedno ime će vas iznenaditi (FOTO)

12.05.2024

11:30

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju su samo tri holivudske zvezde

Martin Skorseze otkrio koje glumce smatra najboljim svih vremena: Jedno ime će vas iznenaditi (FOTO)
Copyright Profimedia

Iako ima 81 godinu, Martin Skorseze i dalje stvara remek-dela. Pre gotovo pola veka snimio je čuvenog "Taksistu", a njegov poslednji film "Ubistva pod cvetnim mesecom", bio je nominovan za čak deset Oskara. Tokom godina Skorseze je radio sa nekim od najvećih glumaca svih vremena, što mu daje za pravo da komentariše najbolje. Prema njegovom mišljenju, postoje tri najveća glumca u istoriji kinematografije. 

Profimedia
 

Robert de Niro

De Niro i Skorseze zajedno su radili na 11 filmova. U nekim od njih Robert je ostvario najbolje uloge u svojoj karijeri. Kada je jednom prilikom uručivao nagradu De Niru, Skorseze ga je nazvao "najvećim glumcem svoje generacije".

Profimedia
 

Leonardo Dikaprio

Ako je De Niro rediteljev prvi omiljeni glumac, Dikaprio je poslednji. Pojavio se u šest njegovih filmova, u kojima se etablirao kao jedan od najboljih. Čini se da Leo najbolje funkcioniše pod palicom slavnog redatelja. Skorseze je jednom prilikom otkrio da mu je Dikaprija preporučio upravo De Niro.

Profimedia
 

- Bob je radio sa Leom na filmu "Dečakov život". Rekao mi je da moram da ga upoznam. De Niro u to vreme nije davao preporuke ni za koga. Tokom 23 godine snimili smo šest filmova. Imam poverenja u njega i znam da na njega mogu da se oslonim. Dikaprio je zaista jedan od najvećih glumaca u istoriji - izjavio je Skorseze.

Adam Drajver

Drajver je najveće iznenađenje na ovoj listi jer su Skorseze i on sarađivali samo jednom, i to na filmu "Tišina", verovatno njegovom najpodcjenjenijem filmu. Iako je bio nominovan za samo jednog Oskara, ostvario je odličan rezultat na bioskopskim blagajnama, i mnogi ga smatraju briljantnim filmom koji će izdržati test vremena.

Profimedia
 

- Ne mogu da vam opišem lepotu izvedbe koju sam doživeo sa Drajverom. On je jedan od najboljih, ako ne i najbolji glumac svoje generacije - izjavio je legendarni redatelj, prenosi index.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike