Bejbi Lazanja stiže u Srbiju: Otvoriće čuveni muzički festival (FOTO/VIDEO)

14.05.2024

09:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Marko Purišić će prvi izvođač iz regiona koji će biti hedlajner

Bejbi Lazanja stiže u Srbiju: Otvoriće čuveni muzički festival (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Predstavnik Hrvatske na "Pesmi Evrovizije" Bejbi Lazanja nastupiće 10. jula na Egzitu, saopštili su organizatori.

"Nakon što je osvojio ubedljivo najviše glasova evrovizijskih fanova i napustio veliku scenu kao pobednik ljudi, 10. jula stiže na Petrovaradinsku tvrđavu kako bi svojim drčnim gitarskim zvukom i prepoznatljivim plesnim pokretima otvorio 24. izdanje festivala", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Profimedia
 

Nakon nastupa evrovizijske predstavnice Srbije Konstrakte na Petrovaradonskoj tvrđavi 2022. godine, iz Egizita je istaknuto da će Bejbi Lazanja biti "prvi izvođač iz regiona koji će biti hedlajner".

Nastupiće na najvećoj bini na Tvrđavi

Osnivač i direktor festivala Dušan Kovačević izjavio je da je ponosan što je "neko iz našeg regiona pobedio među evrovizijskom publikom i to sa rok numerom".

- Sjajno je videti da urbani zvuk dobija sve više mesta na Evroviziji - dodao je Kovačević.

Profimedia
 

Marko Purišić, poznatiji kao Bejbi Lazanja, je sa pesmom "Rim tim tagi dim" osvojio drugo mesto na "Pesmi Evrovizije" u švedskom gradu Malmeu, iza Švajcarca Nema sa pobedničkom "The Code". Lazanja je osvojio najviše glasova gledalaca televizijskog takmičenja, ali je pobedu Švajcarskoj doneo broj poena koje je dobila od nacionalnih žirija zemalja učesnica.

Profimedia
 

Izvodeći zabavnu muziku i satirične tekstove "duboko protkane porukama o problemima sadašnjice" Purišić će nastupiti na najvećoj bini na Tvrđavi. Naredno izdanje festivala sa temom "Exit Starseeds" i sloganom „Probudimo naše supermoći zajedno“, biće održano od 10. do 14. jula u Novom Sadu gde će nastupiti Tom Morello, Black Eyed Peas, Gucci Mane, Carl Cox, Alok, Oliver Tree i mnogi drugi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike