Žena nije proveravala svoj bankovni račun 60 godina: Kada je konačno saznala šta se desilo sa novcem, doživela je veliko iznenađenje

29.04.2024

20:29

0

Autor: K. B.

Svi mi danas posedujemo po nekoliko kartica, a na neke od njih često i zaboravimo

Žena nije proveravala svoj bankovni račun 60 godina: Kada je konačno saznala šta se desilo sa novcem, doživela je veliko iznenađenje
Copyright Profimedia

To može dovesti do neprijatnih iznenađenja u vidu neplaćenih kamata ili propuštenog održavanja računa. Jedna Škotlanđanka koja je nedavno otkrila da ima bankovni račun koji nije koristila gotovo 60 godina, bila je šokirana kada je saznala da se iznos od 2,5 funti (oko 356 dinara) pretvorio u 250 funti (oko 35.604 dinara). Kerol Alison (74) svake nedelje je deponovala po šiling na bankovni račun dok je sa svojom bakom živela kao šestogodišnjakinja. Taj džeparac je bio deponovan u štedionicu poverenika, koja je kasnije postala banka TSB. Nakon šest decenija, pronašla je bankovnu knjižicu tog zaboravljenog računa dok je čistila svoju kuću. Kada je otišla u banku, otkrila je da je iznos od dve i po funte koji je uplatila sada vredan 250 funti.

Kada račun nije korišćen 15 godina u Velikoj Britaniji, novac se prenosi u Fond za povraćaj. U taj fond upisano je čak 35 banaka i građevinskih društava u zemlji, što znači da je zahvaljujući tom fondu Kerol mogla podići svoju ušteđevinu.

Pixabay

"Sećam se velikog sjajnog drvenog pulta u banci i bake koja nas je upoznala sa blagajnikom. On bi ručno popunjavao štednu knjižicu, a zatim bismo ponovo odlazili s njom kod bake. To je zaista bilo nešto što je izgledalo kao stvar za odrasle," ispričala je penzionerka za BBC.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike