Šer otkriva tajnu svoje mladolikosti: Promene u ishrani koje su je održale sjajnom u osmoj deceniji, evo čega se sve odrekla 1991. godine

30.01.2024

06:44

0

Autor: K. B.

Iako deluje neverovatno da u osmoj deceniji života izgleda tako sjajno, muzička zvezda Šer je otkrila kako je promenila svoju ishranu

Šer otkriva tajnu svoje mladolikosti: Promene u ishrani koje su je održale sjajnom u osmoj deceniji, evo čega se sve odrekla 1991. godine
Šer - Copyright Profimedia

Mnoge poznate ličnosti održavaju mladolikost bez pomoći plastične hirurgije. Američka pevačica Šer je jedan od takvih primera, izgledajući fenomenalno u svakoj životnoj dobi zahvaljujući zdravom načinu života i redovnim aktivnostima.

Njena dugovečnost i mladolikost nisu iznenađenje ako se uzme u obzir da je njena majka živela 96 godina, a prema jednom intervjuu iz 1991. godine, i njena baka je svakodnevno vežbala sa 72 godine.

Šer je podelila priču o svojoj baki u intervjuu, otkrivši kako je baka redovno vežbala u teretani i bila mršavija nego ikad u svojim sedamdesetim. Iako genetika ima ulogu u njenom izgledu, Šer je uvela promene 1991. godine koje su doprinele njenom mladolikom izgledu.

 

 

Tokom snimanja filma pre 32 godine, Šer je priznala da joj je brza hrana otežavala izbor zdrave ishrane. To ju je inspirisalo da potraži savet sportskog nutricioniste Roberta Hasa i zajedno su napisali knjigu o ishrani i fitnesu.

Promene u njenoj ishrani iz 1991. godine uključivale su izbegavanje sira, smanjenje konzumacije punomasnog mleka, i biranje zdravije hrane poput smeđeg pirinča, voća, mahunarki, povrća, testenine i pasulja. Takođe, izbegavala je kafu, alkohol i crveno meso.

 

 

Njen izbor ishrane podseća na "harvardsku ishranu" koja se fokusira na voće, povrće, integralne žitarice i proteine, prema preporukama stručnjaka sa harvardske škole javnog zdravlja. Odluka da ograniči mlečne proizvode takođe se smatra pametnim izborom, s obzirom na moguće negativne efekte na zdravlje.

Stručnjaci napominju da je važno konzumirati sir umereno, kako bi se izbegli potencijalni štetni efekti, ali i osigurali važni vitamini i minerali poput kalcijuma i kalijuma.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike