Sa ovakvim je Miloš Francuz u koaliciji: Antisrpski Milogorac Brajan je patološki kockar, hoće da se dočepa vlasti da bi vratio dugove(FOTO)

13.05.2024

12:25

0

Osim antisrpskih motiva, otkriveno da želi da dođe na vlast da bi vratio kockarske dugove

Sa ovakvim je Miloš Francuz u koaliciji: Antisrpski Milogorac Brajan je patološki kockar, hoće da se dočepa vlasti da bi vratio dugove(FOTO)
Ilustracija - Copyright 24sedam/ATAImages/ Antonio Ahel/Printscreen

Brajan Brković, čuveni opozicionar u Novom Sadu, treća je generacija ekstremnih antisrba u svojoj porodici. Poznat po brojnim ispadima i skrnavljenju simbola države Srbije, osim antisrpskih motiva, kako ekskluzivno saznajemo, Brajanova borba za dolazak na vlast motivisana je i lukrativnim motivima - i to vraćanjem kockarskih dugova!

Brković je, kako navode ljudi iz njegovog najbližeg okruženja, patološki kockar, a ovaj porok ga je odveo niz stranputicu, time što je zapao u dugove, pa počeo čak da pozajmljuje i pare na kamatu. 

Zbog vraćanja kockarskih dugova, ovaj srbomrzac je silno motivisan da, makar i nasiljem, dođe na vlast i počne da čerupa državnu kasu, kako bi mogao da vrati pare raznim ljudima kod kojih se zadužio. Da je ovo tačno, imamo i foto dokaz, koji pokazuje Brajana u trenutku demonstracije svoje kockarske strasti za slot aparatom. 

24sedam
 

Umesto da se (iz)leči i batali kocku, dok mu još uvek voćkice i slot aparati nisu upropastili život, Brajan je rešio da pokuša da dođe na vlast, pa da uz pomoć svojih kabadahijskih opozicionih kolega prokocka i proćerda i državu Srbiju. 

To za njega i ne bi bilo ništa strašno, obzirom na to da njemu Srbija nije otadžbina, pošto je reč o čoveku koga je Srbija prihvatila i prigrlila, ali joj on vraća na taj način što u njoj izaziva nasilje, zastupa antisrpske stavove, skrnavi simbole zemlje u kojoj živi itd. Nacionalno je Milogorac, a ne Srbin, ali bi hteo da dođe na vlast i da Novom Sadu i Srbiji kroji kapu. 

Ko je Brajan Brković - Milogorac i unuk Tuđmanovog crnogorskog ustaše

Brajan Brković je dukljanski fanatik i unuk crnogorskog ekstremnog antisrpskog ustaše, književnika Jevrema Brkovića, čoveka koji je bio poznat kao mrzitelj Srbije i Srba i protiv koga je 1991. godine podignuta optužnica za raspirivanje nacionalne mržnje zbog čega je pobegao da živi u Tuđmanovu ratnu neoustašku Hrvatsku.

Jevrem Brković je, poput njegovog ustaškog idola Savića Markovića Štedimlije, pobegao da živi u Zagreb, a kao i Sekula Drljević je od bivšeg Srbina postao ustaša. Brajanova baba, odnosno Jevremova žena je završila srpski jezik i književnost, ali su konvertiti Brkovići izmislili da govore nekakav tzv. crnogorski jezik, odnosno crvenohrvatski, jer je Brajanov pokojni deda Jevrem video Crnu Goru kao deo tzv. crvene Hrvatske. 

Jevrem Brković je do poslednjeg momenta života pljuvao po Srbiji i Crkvi, uključujući i veličanstvene litije. 

– Litije koje su prethodnih meseci održavane u Crnoj Gori vidim kao demonstracije protiv crnogorskog državnog, nacionalnog i kulturnog identiteta. Odolela je Crna Gora brojnim nasrtajima u svojoj istoriji, pa će odoleti i ovome – ocenjivao je Jevrem Brković pred kraj svog života.  

Deda Jevrem - Tuđmanovo mezimče tokom rata u Hrvatskoj

Kako je svojevremeno pisao književnik Marko Vešović, Jevrem Brković je i te kako tih ratnih devedesetih imao privilegovan status u Hrvstkoj.

Jevrem je rat proveo u kafani Matoš na trgu Bana Jelačića u Zagrebu koja je, inače, bila u vlasništvu Franjinog sina Miroslava. Sam Jevrem je tvrdio da je do poslednjeg dana imao svoj sto za koji niko drugi nije mogao da sedne, napisao je Vešović. U istom tekstu se dodaje i anegdota kojom se sam Brković hvalio kada je grof Kakoseonozvaše „pokušao da sedne“, konobari su ga opomenuli: „Oprostite, grofe Tajitaj, tu sedi Jevrem Brković“. Navodno je Brković tokom svog boravka u Zagrebu imao besplatan stan na Ilici i auto, vozača i telohranitelja, koji je stavio na raspolaganje krivousti Gargamel, kako smo mi Sarajlije u ratu zvali Franju Tuđmana, plus kafanski sto koji ne prisluškuju čak ni saradnik UDBE, prvo srpske u Beogradu, a potom crnogorske u Titogradu – pisao je Vešović.

Tokom boravka u Hrvatskoj Tuđman mu je objavio desetak knjiga. 

Otac Brajanov - montenegrinski kolumnista anitsrpskog koncerna Vijesti 

Otac Brajana Brkovića, Balša je poput dede Jevrema okoreli i notorni Montenegrin, Dukljanin, Milogorac. Kolumnista je i urednik u čuvenom antisrpskom koncernu Vijesti, (među Srbima u Crnoj Gori popularno poznate kao NDHVijesti zbog srbomrzačkih stavova) Željka Ivanovića. Odnosno, koncen Vijesti je sada ortačko preduzeće koje zajednički dele Željko Ivanović, Miško Perović i Dragan Đilas, a u pozadini je tu svakako i Dragan Šolak. 

Kao što je i Balša Brković na Đilasovom platnom spisku, tako je to i mlađani Brajan. Barem je to bio do skoro, kada upućeni kažu da je došlo do određenih sukoba između njih. Osim što ih obojicu plaća Đilas, takođe su i otac i sin na jaslama stranih, antisrpskih fondova i NVO, koji su povezani sa obaveštajnim službama najmočnijih zapadnih zemalja

Svojevremeno je Dragan Đilas pokušao da podmetne Brajana kao navodnog studenta, kada je ovaj zapravo predvodio političke i opozicione nasilne proteste po Novom Sadu. 

Balša Brkovič, otac Brajanov, osim u koncernu Vijesti, takođe je dugo godina bio urednik za kulturu časopisa "Liberal" antisrpskog Liberalnog saveza Crne Gore.

Skrnavio srpsku zastavu i podržao razbijanje prostorija SNS

Brković se svojevremeno pohvalio skrnavljenjem srpske trobojke u Novom Sadu. Time je tadašnji istaknuti aktivista Đilasovog SSP-a i predvodnik nekakvog navodnog građanskog pokreta Bravo postao živi dokaz da iver ne pada daleko od klade, budući da je Brajan nastavio antisrpsko (ne)delo svoga dede Jevrema Brkovića, kao i oca Balše. 

Brković je takođe podržao sramno nasilje i demoliranje prostorija Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu, čime je dokazao da je pravi ogledni primerak za istaknutog aktivistu koalicije Nasiljem protiv Srbije.  

To je bio samo jedan u moru nasilnih ispada mlađanog Brajana, koji je nasilje često sprovodio, što verbalno, što stvarno i fizički.  

Takođe je predvodio i sramne proteste protiv izgradnje Crkve na Limanu, čime je pokazao da dosledno poštuje svoju porodičnu liniju ideološke borbe protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC).  

Miloš Francuz i POKSovci sa Milogorcem Brajanom u antisrpskoj koaliciji 

Posrnula i dezorijentisana srpska opozicija, koja se pocepala u froncle, više puta je u poslednje vreme pokazala da ne zna gde bije. Tako neki bojkotuju izbore, neki ne, a i oni koji bojkotuju rešili su da bojkotuju u nekim mestima, a u nekim da izađu na izbore - reč je dakle o selektivnom bojkotu. Ostaje nejasno kako u nekim mestima izbori mogu biti regularni a u drugima i ne. Očigledno da deo opozicije nije hteo da izađe na beogradske izbore zato što je znao da bi bio potučen do nogu na tim izborima. 

Opozicija je ipak odlučila da jedinstveno izađe na izbore u Novom Sadu, a u toj šarenolikoj skupini su se našli autonomaši, separatisti, Novi DSS, kvazipatriote i kvazičetnici iz POKS-a. Jednom rečju - ludilo mozga i totalno shizofrena koalicija!

Interesantno je da su neki poput Miloša Jovanovića, koji svakodnevno optužuju vlast za nekakvu navodnu izdaju, sada udruženi sa Čankovim separatistima, Borom Soluncem koji glasa iz inostranstva i priča o poštenju, iako je poznat po brojnim mahinacijama (za neke je bio i osuđen pravosnažnoi), ali i sa najgorim antisrpskim aktivistima poput Milogorca Brajana.  

Ovakvu koaliciju najpoštenije bi bilo i zvanično da predvodi sa mestom broj 1 na listi Dinko Gruhonjić ,a da na drugom mestu do njega bude poznata antisrpska delatnica Ana Lalić Hegediš. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike