Opoziciju "sprdaju" i njihovi: "Kakav amaterizam, kako bi državu vodili - Sami su napisali i doneli zakone i nemaju pravo da se žale!"

14.05.2024

14:26

0

"Opozicija upala sama sebi u usta"

Opoziciju "sprdaju" i njihovi: "Kakav amaterizam, kako bi državu vodili - Sami su  napisali  i doneli zakone i nemaju pravo da se žale!"
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Izborne liste opozicije odbijene su u više beogradskih opština i u Jagodini, a čini se da će se to desiti na još nekoliko mesta.

Glavni razlog je to što su se na njima našla imena ljudi koji su menjali prebivalište posle 3. jula prošle godine, a to znači da nemaju pravo ni da glasaju ni da budu birani u toj opštini! 

Ovo je posledica izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima je uvedena ova odredba, koje su usvojene u Skupštini Srbije i to na predlog opozicije!

Tako se ispostavilo da je "opozicija upala sama sebi u usta"!


Tim povodom oglasili su se i istaknuti opozicionari koji su svoje "kolege" brutalno ispozivale!

Tako je bivši predsednik Demokratske stranke i profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Bojan Pajtić žestoko reagovao na ovu vest!

„To se nikada nije dogodilo, kakav amaterizam. Zasto nisu zamolili Dariju i ostale koji su ispekli zanat da im pomognu? Kako bi državu vodili? Bezobalan diletantizam…“, napisao je Pajtić na mreži X, a zatim dodao da je opozicija morala da angažuje profesionalce.

 

 

I opozicioni ideolog Dušan Teodorović objasnio je da je opozicija sama napisala i donela zakone i sada nema pravo da se žali.

- Predložiš zakon, usvoje ti predlog i donesu zakon onako kako si tražio. Predaš neispravnu listu, obore ti listu koju predvodiš, na osnovu odredbi tvog zakona. Po zanimanju si advokat - napisao je Teodorović na društvenoj mreži "Iks". 

Twitter/Printscreen
 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike