Vučić: Verovatno ćemo čekati još šest godina za ulazak u EU, niko od nas neće ući pre Ukrajine (VIDEO)

16.05.2024

10:49

0

On je dodao da se nada da će imati dobar sastanak sa najboljim zaključcima i sledećeg puta kada se budu sastali u Sarajevu

Vučić: Verovatno ćemo čekati još šest godina za ulazak u EU, niko od nas neće ući pre Ukrajine (VIDEO)
Copyright Printscreen/instagram/Budućnostsrbijeav

Region Zapadnog Balkana verovatno će čekati još šest godina za ulazak u Evropsku uniju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Kotoru na Samitu lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije.

"Znam da nećemo biti deo Evropske unije, niko od nas, pre Ukrajine. Kada ćemo ući u Evropsku uniju, da li ćemo ući zajedno sa Ukrajinom, to je drugi problem. Vi imate vaše mišljenje, ali moja inteligencija meni govori da sam ja u pravu. I naravno, to je nešto što se trenutno događa. Verovatno ćemo čekati još nekih šest godina, što je takođe u redu. U vašim zemljama je možda Evropska unija toliko popularna, u mojoj zemlji nije toliko popularna kao što ni mi nismo toliko popularni, iako smo mi najveći deo ovog regiona. Nećemo mi nikada pričati loše stvari o važnosti ove inicijative", rekao je Vučić.

On je dodao da se nada da će imati dobar sastanak sa najboljim zaključcima i sledećeg puta kada se budu sastali u Sarajevu. 

Podsetimo Samit lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije pod sloganom "Jedan region, zajednička vizija", održava se danas u Kotoru.

Vučić učestvuje na panelu "Aktuelna situacija i planovi za budućnost - novi plan rasta". A tokom samita, predsednik Srbije će imati i niz važnih susreta sa evropskim i svetskim zvaničnicima, privrednicima i predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike