Predsednik Vučić razgovarao sa Dodikom: Srbija i Republika Srpska će se 23. maja zajednički boriti za istinu i ponos srpskog naroda (FOTO)

17.05.2024

13:58

0

Posebna tema razgovora bio je predstojeći Sabor srpskog naroda zakazan za 8. jun u Beogradu

Predsednik Vučić razgovarao sa Dodikom: Srbija i Republika Srpska će se 23. maja zajednički boriti za istinu i ponos srpskog naroda (FOTO)
Vučić i Dodik - Copyright printscreen/instagram/budućnostsribjeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Rezolucija o Srebrenici i njene posledice

- Ključna tema razgovora bili su odnosi Republike Srbije i Republike Srpske i reakcija celokupnog srpskog naroda na izglasavanje Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Obavestio sam predsednika Dodika o naporima koje Republika Srbija preduzima kako bi se zaštitili vitalni nacionalni interesi srpskog naroda, ali i međunarodno javno pravo, još jednom ponovivši da bi usvajanje takve rezolucije značilo otvaranje Pandorine kutije za budućnost uz otvaranje nebrojeno mnogo rana iz prošlosti.

Istovremeno, predsednik Dodik me je informisao o razgovorima koje je imao u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i daljim perspektivama razvoja odnosa Srbije i Srpske.

 

 

Predsednik Dodik upozorio me je da će donošenje rezolucije o genocidu u Srebrenici imati katastrofalne posledice na odnose unutar Bosne i Hercegovine.

Predstojeći Sabor srpskog naroda

Posebna tema razgovora bio je predstojeći Sabor srpskog naroda zakazan za 8. jun u Beogradu, za koji su dogovorene brojne zajedničke aktivnosti, potpisivanje memoranduma i sporazuma, kao i događaji koji će potvrditi jedinstvo naroda i njegovo pravo da očuva svoja ognjišta, bude svoj na svome i zaštiti pravo na budućnost generacija koje dolaze.

Republika Srbija i Republika Srpska će se 23. maja ove godine, zajednički i jedinstveno, boriti za istinu, ponos i dostojanstvo srpskog naroda - napisao je predsednik Vučić na zvaničnom Instagram nalogu

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike