Nož u leđa Srbiji: Crna Gora će glasati za sramnu antisrpsku rezoluciju o Srebrenici u UN

09.05.2024

13:31

0

Milojko Spajić će danas u Skupštini Crne Gore govoriti o ovoj rezoluciji u okviru "premijerskog sata"

Nož u leđa Srbiji: Crna Gora će glasati za sramnu antisrpsku rezoluciju o Srebrenici u UN
Copyright Profimedia

Vlada Crne Gore glasaće za Rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama (UN), ali je spremna da podrži i druge rezolucije koje se tiču osude zločina i genocida na ovim prostorima, nezvanično saznaje Portal RTCG u Vladi.

- Pridužićemo se osudi svakog genocida - saopšteno je portalu u Vladi.

Inače, premijer Milojko Spajić će u danas u Skupštini Crne Gore govoriti o ovoj rezoluciji u okviru "premijerskog sata".

Portal piše da se očekuje da će Vlada podržati i eventualnu rezoluciju o Jasenovcu, koja se, kako se navodi, pominje kao mogući predlog od nekih predstavnika zvaninih krugova Srbije. 

Jasno je da je sramna antisrpska rezolucija vid pritiska na Srbiju i Republiku Srpsku i nije nimalo slučajno što se to pitanje ponovo otvara nakon skoro trideset godina. 

Iako u Srebrenici nije bilo nikakvog genocida, cilj zapadnih zemalja koje su kroz istoriju izvršile najveće genocide jeste da kazne Srbiju zato što vodi slobodarsku politiku i zbog toga što ne želi da uvede sankcije Rusiji i pristane na secesiju svoje južne pokrajine. Zapadu takođe smetaju i dobri odnosi Srbije sa NR Kinom, a izvrsnost tih odnosa je potvrđena i nedavnom grandioznom posetom Si Đinpinga.  

Osim ovih razloga, licemerni Zapad želi da opere svoju ulogu kroz istoriju, pa i u vezi dešavanja na ovim prostorima, te se služi skretanjem pažnje sa sopstvene zločinačke uloge, time što napada Srbiju. Umesto da osude stradanja naroda u Gazi, lažno se dodvoravaju islamskom svetu time što vade slučaj Srebrenica iz naftalina. 

Crna Gora je nažalost još jednom pokazala da nije suverena zemlja, već marionetska, time što je protivno volji ogromne većine svojih građana, pristala da glasa za sramnu rezoluciju kojom se srpski narod proglašava za genocidan.  

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike