Srbin blista u prvenstvu, dao dva gola, tim na korak od duple krune - Da li Piksi gleda?

15.05.2024

00:44

0

Autor: P.K.

Sjajnu sezonu ima, prosto je procvetao od kada je došao

Srbin blista u prvenstvu, dao dva gola, tim na korak od duple krune - Da li Piksi gleda?
Veljko Birmančević (u sredini) - Copyright Profimedia

Sparta Prag je na korak do osvajanja duple krune u Češkoj, a jedan od najzaslužnijih za to je sprski internacionalac Veljko Birmančević!

Sparta je blizu trofeja u prvenstvu, a ima i finale kupa. Birmančevićeve odlične partije nameću ga kao ozbiljnog kandidata za poziv Dragana Stojkovića za Evropsko prvenstvo.

U poslednjoj pobedi protiv Ostrave (2:1), Veljko je postigao oba gola za Spartu, prvi u 30. minutu, a drugi u 60. minutu i doneo timu tri važna boda. Sparta trenutno ima sedam bodova prednosti sa dva kola do kraja sezone, ali matematički još nije obezbedila titulu jer Slavija Prag ima meč manje.

Jasno je da samo čudo može sprečiti Spartu da osvoji prvenstvo.

Birmančević je ovog leta došao iz Tuluza na pozajmicu, da bi ga Sparta otkupila za 2,3 miliona evra, što se pokazalo kao odlična investicija. U domaćem šampionatu je na 30 mečeva postigao 16 golova i upisao 11 asistencija. U Ligi Evrope je na 11 mečeva postigao četiri gola, uključujući i jedan protiv Liverpula. Ostaje da se vidi da li će mu ove impresivne statistike osigurati mesto na spisku selektora Piksija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike