Srbin predvodi Nemce! Objavljen spisak je da se smrzneš, a tek kada se vidi ko je sve izostao...

16.05.2024

13:40

0

Autor: P.K.

Domaćin je jedan od favorita

Srbin predvodi Nemce! Objavljen spisak je da se smrzneš, a tek kada se vidi ko je sve izostao...
Julijan Nagelsman - Copyright Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Nemci su pravili šou sa otkrivanjem svog spiska za Evropsko prvenstvo na kome su domaćini. Prvih devet imena otkriveno je tokom nekoliko dana, otkrivale su ih poznate ličnosti, "influenseri", porodica imenovanih…

Posle svega je konačno došao dan kada je selektor Julijan Nagelsman izašao pred novinare i izdiktirao spisak od 27 imena, drugi selektor koji je to učinio. To je jedno ime više od dozvoljenog, tako da će do 7. juna, kada mora da se dostavi konačni spisak UEFA, bar jedan igrač otpasti. Ovo "bar jedan" pišu Nemci, ne mi.

Očekivano, Tomas Miler i Džamal Musijala su dobili karte za EURO, pa tako Bajern Minhen sa šest igrača ima najveći broj reprezentativaca, ispred Štutgarta sa pet: osim Maksimilijana Mitelštata, Krisa Firika i Deniza Undava, tu su i Valdemar Anton i Aleksandar Nibel.

On je na pozajmici iz Bajerna, a jedan je od četiri golmana u preliminarnom spisku, uz Manuela Nojera, Marka-Andrea ter Štegena i Olivera Baumana, nakon što je Bernd Leno (Fulam) odustao zbog problema sa ramenom.

Pored Baumana i Nibela, koji nikada ranije nije bio pozvan, Aleksandar Pavlović i Maksimilijan Bajer su jedini Nagelsmanovi puleni bez nastupa za reprezentaciju.

Ova dva mlada igrača iz Bajerna i Hofenhajma su već bili pozvani za martovske mečeve protiv Francuske (2:0) i Holandije (2:1), ali nisu igrali: Srpska nada Pavlović je zbog bolesti morao da otkaže, dok je Bajer dva puta ostao na klupi. Devet članova spiska, koje DFB nije unapred saopštio, su: Bauman, Nibel, Ter Štegen, Miler, Musijala, Bajer, Anton, Benjamin Henrihs i Toni Kros.

S druge strane, Nagelsman je odlučio da se odrekne Matsa Humelsa, koji je u dobroj formi, kao i njegovih saigrača iz Dortmunda, Julijana Branta, Emrea Džana i Karima Adejemija. Takođe, nedostaju i šampion Jonas Hofman (Leverkuzen), Bajernov vezista Leon Gorecka, napadač Serž Gnabri, kao i najbolji strelac Hajdenhajma Jan-Niklas Beste, koji je u martu prvi put bio pozvan, ali je zbog povrede morao da napusti kamp.

Kad se pogleda koga je sve Nagelsman izostavio, tek onda se nekako vidi koliko su "panceri" jaki.

Spisak Nemačke za EURO:

Golmani: Oliver Bauman (Hofenhajm), Manuel Nojer (Bajern Minhen), Aleksandar Nibel (Štutgart), Mark-Andre ter Štegen (Barselona).

Odbrana: Valdemar Anton (Štutgart), Benjamin Henrihs (RB Lajpcig), Džošua Kimih (Bajern Minhen), Robin Koh (Ajntraht Frankfurt), Maksimilijan Mitelštat (Štutgart), David Raum (RB Lajpcig), Antonio Ridiger (Real Madrid), Niko Šloterbek (Borusia Dortmund), Džonatan Tah (Bajer Leverkuzen)

Vezni red: Robert Andrih (Bajer Leverkuzen), Kris Firić (Štutgart), Paskal Gros (Brajton), Ilkaj Gundogan (Barselona), Toni Kros (Real Madrid), Džamal Musijala (Bajern Minhen), Aleksandar Pavlović (Bajern Minhen), Liroj Sane (Bajern Minhen), Florijan Virc (Bajer Leverkuzen).

Napad: Maksimilijan Bajer (Hofenhajm), Niklas Fulkrug (Borusija Dortmund), Kai Haverc (Arsenal), Tomas Miler (Bajern Minhen), Deniz Undav (Štutgart)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike