Bomba! Dejan Stanković ponovo u crveno-belom! Preuzima klub iz prestonice, vreme je za trofeje

16.05.2024

18:25

0

Autor: P.K.

Trener je navikao da radi pod pritiskom i maksimalnim očekivanjima

Bomba! Dejan Stanković ponovo u crveno-belom! Preuzima klub iz prestonice, vreme je za trofeje
Dejan Stanković - Copyright MN Press

Tek što je odjeknula vest da je Dejan Stanković napustio Ferencvaroš, pojavila se još veća "bomba" – nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde ponovo je u crveno-belom!

Moskovski Spartak je objavio da je sa srpskim trenerom potpisan ugovor na dve godine!

- Zvanično: Dejan Stanković – glavni trener Spartaka od sezone 2024/25! Legendarni vezni igrač šampionski trener dve strane zemlje novi je lider crveno-belih! Dobro došao, Dejane! Dobro došao u Spartak!  - navodi se u saopštenju kluba.

 

 

Skočio je Stanković pravo u vatru, jer je Spartak jedan od najvećih ruskih klubova, gde se priznaju samo pobede, isto kao i u Crvenoj zvezdi, ali Moskovljani titulu čekaju još od 2017. godine.

Spartak dva kola pre kraja ruske Premijer lige ima sedam bodova manje od Dinama. To je još gori učinak nego prošle sezone, kada je Spartak bio treći. Klub koji je nekad bio redovni učesnik Lige šampiona sada je po svemu iza Zenita iz Sankt Peterburga.

Ove sezone ih je vodio mladi Španac Giljermo Abaskal, koji je nedavno dobio otkaz. Privremeno ga na klupi menja mladi bosanski trener Vladimir Slišković, doskorašnji asistent.

Moguće je da je Spartak od ranije pratio Stankovića, koji je sa Zvezdom osvojio tri domaće titule i dva kupa. Ipak, crveno-beli sa njim iz tri pokušaja nisu uspeli da se domognu Lige šampiona, ali to za ruski tim nije neka briga, jer tamošnji klubovi ne igraju Evropu.

U Mađarskoj je sa Ferencvarošem osvojio titulu.

U Moskvu sa njim idu stari saradnici, još sa "Marakane" – Nenad Sakić, Vićenco Brivio i Vićenco Saso.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike