Mijailović otvoreno o relacijama sa Zvezdom: Loši su odnosi dva predsednika, ne dva kluba

28.04.2024

07:01

0

Autor: P.K.

"To traje od kad je ovde bio Duško Vujošević, a tamo čovek čije ime ne želim da izgovorim"

Mijailović otvoreno o relacijama sa Zvezdom: Loši su odnosi dva predsednika, ne dva kluba
Ostoja Mijailović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Željko Obradović je potpisao novi, dvogodišnji ugovor sa Partizanom i to je svakako najvažnija vest kada je crno-bela porodica u pitanju ovih dana.

Najveći evropski trener svih vremena govorio je o svemu, o emociji koja spaja sve u klubu.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović takođe je pričao o brojnim temama – od budžeta, preko A licence za Evroligu, do onoga što ga posebno tišti.

No, jedno od pitanja predstavnika medija bilo je i o odnosima sa Crvenom zvezdom, za koje je neko ocenio da su "nikad gori".

- Ne mislim da su loši odnosi dva kluba, već dva predsednika. U klub sam došao u oktobru 2017. godine i odnosi su bili još gori nego sada. Tada je ovde bio Duško Vujošević, a tamo čovek čije ime ne želim da izgovorim. Sad vidim da se gospodin Drčelić najavljuje kao novi predsednik KK Crvena zvezda. Ja sa tim čovekom imam normalan odnos i mislim da će se odnosi popraviti samo promenom u njihovom klubu. Ti odnosi su tada pokvareni i nikad nisu bili gori.

Odmah se nadovezao.

- Nikad se nisam drugima dodvoravao da budem drugi ili treći, da bi oni bili srećni. Uvek sam se trudio da ovaj klub bude prvi i uvek se trudio da damo što više da budemo bolji, da budemo prvi. To su navijači prepoznali. Kad sam došao, govorili su mi da sam poslat u klub da budem drugi, da klub samo živi i zato nas i napadaju iz susednog tabora, ali ja im poručujem da moraju da pobede na parketu, ne van parketa. Imamo sad finalnu seriju, pozivam navijače da navijaju dostojanstveno, za naše momke, da veruju u šta radimo, a šta će drugi da rade - to nije moj problem.

Predsednik Zvezde Nebojša Čović javno je jednom rekao da je našao naslednika - Željka Drčelića, aktuelnog predsednika Upravnog odbora KK Crvena zvezda.

- Mislim da sam pronašao naslednika, ozbiljno vam kažem. Mislim da je to Željko Drčelić, predsednik Upravnog odbora. Znate dobro da nikada nisam nekoga hvalio pro forme, kao što nikada pro forme nisam ni napadao. Smatram da je Željko čovek koji ima dovoljnu energiju, visprenost i prostor za efikasno pristupanje svemu što su izazovi u košarci – govorio je Čović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike