Žakelj posle majstorice otkrio veliki problem košarkaša Budućnosti: Na kraju nije znao gde je!

10.05.2024

21:46

0

Autor: P.K.

Trener Podgoričana čestitao Partizanu na pobedi i plasmanu u finale AdmiralBet ABA lige

Žakelj posle majstorice otkrio veliki problem košarkaša Budućnosti: Na kraju nije znao gde je!
Andrej Žakelj (u sredini) - Copyright MN Press

Pretila je Budućnost Partizanu 30 minuta u majstorici polufinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige, ali je na kraju ubedljivo poražena (100:86). Ko nije gledao meč na osnovu rezultata stekao bi potpuno drugačiju sliku meča od one koja je bila na parketu beogradske Arene, koju je, uprkos porazu, relativno zadovoljan napustio trener Podgoričana Andrej Žakelj.

- Čestitam domaćinu na pobedi i plasmanu u finale. Što se tiče utakmice, prvo smo poluvreme odigrali na nivou, pogotovo napadački. Imali smo ideju da ometemo Partizan kretnjom odbrane i mislim da je to bilo uspešno. Nismo energetski bili na nivou prošle utakmice. Kada smo ostali bez Ferela, ponestalo je snage i koncentracije i to je Partizan iskoristio – rekao je posle meča Žakelj i dodao:

- Nemam šta da zamerim igračima, pokazali su dobar pristup, od kada sam došao imamo konkretan odnos. Hvala im na podršci koju su i meni dali. Odigrali smo dosta dobrih mečeva, što je bio i ovaj, barem prvo poluvreme.

Otkrio je strateg Budućnosti i veliki problem s kojim se uoči duela suočio njegov košarkaš Mekinli Rajt.

- Kada smo ostali bez plejmejkera, a nismo znali ni Rajt kakav će da bude, jer je dva sata pre utakmice primao infuziju. Na kraju, Rajt mislim da nije ni znao gde je. Čestitam momcima na plej-ofu i ovoj igri.

Da li vas je iznenadilo što je vaš tim toliko zavisio od Ferela?

- Vidite, posle isključenja Ferela i da je loše igrao, mislim da bismo mi bili mnogo bolji. Nema to toliko veze sa njim, koliko je Partizan iskoristio. Baš su jako pritisnuli Rajta, koji je bio bez snage, dehidriran, a odigrao je na boljem nivou nego što sam očekivao. Mi na to nismo dobro reagovali i teško je da se na ovo reaguje. Mislim na kraju i zasluženo – rekao je Andrej Žakelj.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike