MVP partija Nikole Jokića za trijumf Denvera! Minesota pregažena, jedan brejk vraćen!

11.05.2024

07:20

0

Autor: A. S.

Lakše se igra sa nagradama

MVP partija Nikole Jokića za trijumf Denvera! Minesota pregažena, jedan brejk vraćen!
Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

Košarkaši Minesote i Denvera noćas su igrali treći duel polufinalne serije plej-ofa Zapadne konferencije, a aktuelni šampioni su konačno presekli rivala i nakon 0:2 u Koloradu, vratili jedan brejk.

Nagetsi su noćas bili ubedljivi - 117:90 pa se sada lakše diše u timu Majka Melouna. Bilo je jasno nakon duela u Denveru i dva poraza, da Nagetsi moraju da uzvrate kako ne bi došlo do lakog i ubedljivog poraza.

Timbervulvsi su u svom sastavu ponovo imali Rudija Gobera i bili silno motivisani da upišu i treću pobedu i time praktično reše pitanje pobednika. Ali, Nikola Jokić koji je u međuvremenu proglašen za MVP-ja lige nije dopustistio još jedan trijumf.

Noćas je, za razliku od prethodnih mečeva, Džamal Marej odigrao dobar meč, a i igrači sa klupe su pružili veći doprinos nego u prethodnim duelima. Naravno, Jokić je bio taj koji je diktirao dešavanja na terenu i bio najzaslužniji za +27, koliko su Nagetsi imali na početku četvrte četvrtine.

Na osam minuta do kraja, Denver je prešao magičnu cifru od 100 poena, pa su poslednje minute meča igrale rezervne postave.

Nikola Jokić je meč završio sa 24 poena, 14 skokova i devet asistencija,a dodao je tri blokade, tri ukradene lopte i imao je tri izgubljene.

Naredna utakmica se igra u noći između nedelje i ponedeljka, kada će Minesota ponovo biti domaćin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike