Avramović se nada majstorici: Ovo je "deža vi", daj Bože da svi ostanemo zdravi

15.05.2024

22:19

0

Autor: P.K.

"Igrao sam 10 minuta jer je to deo taktike"

Avramović se nada majstorici: Ovo je "deža vi", daj Bože da svi ostanemo zdravi
Aleksa Avramović - Copyright ABA liga j.t.d./Dragana Stjepanović

Partizan je i drugi put poražen od Crvene zvezde u ovogodišnjem finalu AdmiralBet ABA lige i sada je na poraz od gubitka trofeja.

Drugi meč nije ličio na prvi, jer zaista nije bilo drame, a Zvezda je uvek imala odgovor.

Svestan je toga i ne beži od te činjenice ni Aleksa Avramović:

- Nije se desio brejk. Za razliku od prošle utakmice, Zvezda je bila sve vreme za korak ispred nas. Mi smo se borili do poslednje sekunde. Na kraju realnih sedam razlike, promašili smo mnogo otvorenih šuteva. Imali smo nekih grešaka u oba smera. Nije ništa gotovo, idemo da pokušamo da izborimo majstoricu.

Serija se sada seli u Arenu, što je jedna od stvari na koje se Avramović uzdaje:

- Znamo da će biti preko 20.000 ljudi na tribinama, sada nam je preko potrebna njihova podrška. Daj Bože zdravlja, pokušaćemo da pobedimo. U toj prvoj utakmici bilo je nekoliko situacija kada smo mogli da se odlepimo, kada smo mogli da lakše uđemo u završnicu. Posle je bio onaj faul nad Teom za tri poena, što im je dalo blagu prednost, iz minusa otišli u plus. Mi smo imali težak šut za produžetak, pre toga onu 'mrtvu loptu' na pola minuta do kraja. Imali smo svoje šanse, idemo dalje.

Novinari su ga pitali o atmosferi kada je Zvezda domaćin u Areni i u Pioniru, ali nisu dobili odgovor:

- Meni je svejedno, najiskrenije. Treću godinu igram, manje-više mi je isto kada je Zvezda domaćin, baš mi je svejedno. Imamo sada tri dana da se spremimo.

Avramović je igrao 10 minuta večeras...

- To je sve deo taktike i nemam šta da dodam. Deo sam tima, zadovoljan sam sa svim što imam. Bože daj, da mi pobedimo sledeću utakmicu i da igram… Malo više smirenosti i stabilnosti. Borimo se dosta, kao i Zvezda. Vidi se da je plej-of, zasluženo su obe ekipe u finalu. Treba nam više koncentracije u odbrani, Nedović nam je dao 21 od 38 poena u prvom poluvremenu, što je njih držalo. To je bila naša šansa. U četvrtoj deonici su preuzeli loptu u ruke, imali svoje šanse i iskoristili ih. Bolomboj je dao nekoliko koševa.

Godinama već u plej-of derbijima nema "brejka"…

- Deža-vi. Sve je isto, ništa se ne menja, ni kad se vodi i kada se gubi. Vidi se koliko je domaći teren bitan faktor, koliko se brejkovi retko dešavaju. Daj Bože da izborimo majstoricu, samo da smo svi živi i zdravi, to je najbitnije. Videli ste da se Nikola Topić povredio, što je strašno. Želim mu brz oporavak i najviše bih voleo da svi ostanemo živi i zdravi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike