Odlične vesti za roditelje: Na teritoriji Čačka gradi se još jedan vrtić

13.05.2024

13:03

0

Biće mesta za oko 80 dece

Odlične vesti za roditelje: Na teritoriji Čačka gradi se još jedan vrtić
Copyright RINA

Posle sela Zablaće, još jedan vrtić se gradi na teritoriji grada Čačka i to u Trbušanima, a prema najavama gradonačelnika radovi počinju na leto.

Novi vrtić, u kome će biti mesta za oko 80 dece, nalaziće se pored objekta isturenog odeljenja OŠ “Tanasko Rajić“ u Trbušanima, čija je rekonstrukcija u toku.

- Ta investicija biće vredna 84 miliona dinara sa PDV-om. Nadam se da ćemo već u toku leta krenuti sa radovima na ovoj kapitalnoj investiciji nakon što bude izabran izvođač. Završetkom vrtiča imaćemo potpuno zaokružene sadržaje za najmlađe žitelje ovog dela Čačka – rekao je Milun Todorović.

Todorović je podsetio da je u toku ili je završena rekonstrukcija puteva u ovom delu teritorije Čačka koji su bili uništeni tokom izgradje auto-puta “Miloš Veliki“. U potpunosti je izgrađen put u dužini od 4,5 kilometara i pet metara širine, od škole u Trbušanima do škole u Prijevoru.

- Imamo još oko 890 metara u Prijevoru da završimo tokom maja i juna meseca. Tu je i završetak saobraćajnice do “Komune“, kao i izgradnja pešačkih staza i trotoara, tako da đaci škole u Trbušanima mogu potpuno bezbedno da učestvuju u saobraćaju kao pešaci - izjavio je Todorović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike