Zvaničnik Hamasa: Mi želimo pravi sporazum, ali Netanijahu želi nastavak rata

11.05.2024

00:32

0

Zvaničnik je naveo da se izraelska delegacija vratila iz Kaira, a da će Izrael nastaviti vojne operacije u Rafi

Zvaničnik Hamasa: Mi želimo pravi sporazum, ali Netanijahu želi nastavak rata
Pripadnici Hamasa - Copyright Profimedia

Hamas želi smirenost i pravi sporazum o prekidu vatre u Gazi, ali izraelski premijer Benjamin Netanijahu želi da se rat nastavi, izjavio je danas visoki zvaničnik Hamasa Halil al Haja.

"Hamas nije suspendovao niti se povukao iz pregovora o (primirju), okupacija se okrenula protiv predloga posrednika", rekao je Al Haja za televiziju Al Arabi, preneo je Rojters.Palestinska militantna grupa saopštila je ranije danas da su se napori da se pristane na prekid vatre u Pojasu Gaze vratili na početak nakon što je Izrael odbio predlog međunarodnih posrednika.

Profimedia
 

Poslednja runda pregovora o primirju u Pojasu Gaze završena je nakon što je Izrael posrednicima, uključujući SAD, Egipat i Katar, ukazao na rezerve koje Tel Aviv ima kada je u pitanju predlog Hamasa za oslobađanje talaca, rekao je izraelski zvaničnik za Rojtes.

Zvaničnik je naveo da se izraelska delegacija vratila iz Kaira, a da će Izrael nastaviti vojne operacije u Rafi i drugim delovima palestinske enklave kao što je bilo planirano.

Pregovori su nastavljeni u Kairu u utorak, kada su se u egipatsku prestonicu vratile delegacije Hamasa i Izraela, nakon što je prethodna runda pregovora propala.

Najnovije vesti o ratu u Gazi možetie čitati u našem blogu uživo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike