Portret kralja Čarlsa fascinirao sve: Prekriven je krvlju princeze Dajane, napravljen je u njeno ime

15.05.2024

18:20

1

Korisnici interneta obrušili su se na britanskog monarha

Portret kralja Čarlsa fascinirao sve: Prekriven je krvlju princeze Dajane, napravljen je u njeno ime
Copyright Tanjug/Aaron Chown/Pool Photo via AP

Prvi zvaniični portet britanskog kralja Čarlsa, koji je u utorak predstavljen javnosti, izazvao je oprečne rekcije na društvenim mrežama.

Autor ovog neobičnog portreta, koji se ocenjuje kao najprogresivniji prikaz monarha ikada, jeste Džonatan Jeo.

Svojim radom je izazvao pravu buru na društvenim mrežama, prvenstveno zbog crvene boje koja prekriva celu sliku. Mnogi smatraju ovaj detalj nepotrebnim i komentarišu ga na bizarne načine.

Tanjug/Aaron Chown/Pool Photo via AP
 

U poslednjih nekoliko meseci kraljevsku porodicu prate razni skandali, a portret Čarlsa III podseća na kontroverzu izazvanu fotografijom Kejt Midlton i njene dece za "Dan majki". Tada je princeza pokušala lošim fotošopom da skrene pažnju sa svoje operacije i bolesti, koju je kasnije priznala javno.

Jeo je objasnio svoj umetnički potez tvrdeći da crvena boja ima specifično značenje. Međutim, komentari su uglavnom negativni i morbidni. Kralj Čarls nije pošteđen negativnih reči, a broj negativnih reakcija je velik, što odražava mišljenje šire publike o britanskoj monarhiji.

Tanjug/Aaron Chown/Pool Photo via AP
 

"Nekako mračno", "Jezivo, morbidno", "Živa Sotona", "Slika Dorijana Greja", "Sva krv koju je monarhija prolila", "Ko god da je napravio ovaj portret, uradio je to u Dajanino ime", "Hej, pogledajte, prekriven je krvlju princeze Dajane!", "Izgleda kao velika slika koju je zaposeo demon iz onog filma o isterivačima duhova" samo su neki od brojnih komentara.

Čarls III se bori sa ozbiljnom bolešću, kako je Bakingemska palata saopštila 5. februara, i od tada ide na hemioterapije kojima se nada da će izlečiti kancer. Nije saopšteno koju vrstu raka ima britanski monarh.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike