Ukrajina napala Rusiju sa više od 100 dronova! Najviše ih krenulo na Krim, skoro svi oboreni (VIDEO)

17.05.2024

13:58

0

Čak 51 bespilotna letelica presretnuta je iznad poluostrva

Ukrajina napala Rusiju sa više od 100 dronova! Najviše ih krenulo na Krim, skoro svi oboreni (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/NOELreports

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane i Crnomorska flota presreli su tokom noći 102 ukrajinske bespilotne letelice i uništili šest čamaca, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Sinoć je osujećen niz pokušaja kijevskog režima da izvede terorističke napade uz upotrebu bespilotnih letelica tipa aviona i bespilotnih čamaca ukrajinske mornarice na teritoriji Ruske Federacije - navodi se u saopštenju Ministarstva.

 

 

Ministarstvo je saopštilo da je protivvazdušna odbrana presrela 51 dron iznad Krima, 44 bespilotne letelice iznad Krasnodarske teritorije, šest bespilotnih letelica iznad Belgorodske oblasti i dron iznad Kurske oblasti.

Ruski ratni avioni uništili su i šest čamaca dronova u vodama Crnog mora, navodi se u saopštenju.

Ukrajinski mediji, sa druge strane, izveštavaju da su u Novorosijsku napadnuti glavna luka, naftni terminal i objekat Transnjefta i da u gradu ne rade javni prevoz i struja.

 

 

U Tuapseu je napadnuta rafinerija nafte. U Sevastopolju su takođe prijavljene eksplozije i došlo je do delimičnog nestanka struje.

Ranije je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, komentarišuži napade ukrajinskih bespilotnih letelica na rusku teritoriju, istakao da Kijev nastavlja terorističke aktivnosti, ali da je ruska vojska u pripravnosti i da čini sve što je potrebno.

 

 

Ukrajina skoro svakodnevno šalje bespilotne letelice i rakete u Rusiju otkako je započela svoju kontraofanzivu početkom juna 2023. Ujedinjene nacije su u avgustu prošle godine, nakon neuspešnog udara dronova na Moskvu, saopštile da ne žele da dođe do napada na civilnu infrastrukturu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike