Ostoja Mijailović: Ponosan sam što je Globos osiguranje već godinama strateški partner i generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede

18.05.2024

16:07

0

Važno je motivisati i edukovati tržište o celokupnom i višestrukom značaju osiguranja u poljoprivredi

Ostoja Mijailović: Ponosan sam što je Globos osiguranje već godinama strateški partner i generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede
Copyright 24sedam

Globos osiguranje je već godinama unazad glavni sponzor novosadskog Sajma poljoprivrede, a predsednik OMR grupe, u čijem sastavu je Globos osiguranje, Ostoja Mijailović najavio je nastavak saradnje i tom prilikom istakao da je u Srbiji osigurano samo 15 odsto poljoprivrednih površina i useva.

- Ponosan sam što je Globos osiguranje već godinama strateški partner i generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu. Razlog leži u tome što prepoznajemo značaj unapređenja volumena osiguranih useva i edukacije tržišta u ovom segmentu, rekao je Mijailović i dodao:

- Danas, kada je prirodnih resurasa sve manje, značaj odgvornog poslovanja u poljoprivredi jeste imperativ. Osiguranje je možda prvi korak na tom putu. Pored Globos osiguranja, još nekoliko kompanija u sastavu OMR Group nastupaju na Sajmu, kroz fokus na zelenoj agendi i e-mobilitiju u poljoprivredi.

M.M./ATAImages
 

Podsetio je da je Globos osiguranje, nakon prošlogodišnje oluje, u potpunosti finansirao sanaciju novosadskog sajma.

- Direktor sajma mi je danas rekao da je sajam i veći nego što je bio, odnosno da ima više prostora -  kazao je Mijailović.

Naglašava da su prošle godine sva osiguranja u Srbiji pretrpela gubitke na poljoprivrednim polisama.

- Zato što je u Srbiji samo 15 odsto useva i poljoprivrednih površina osigurano. Kada bi se 50 odsto poljoprivrednih površina u Srbiji osiguralo, polisno osiguranje bi bilo znatno jeftinije i osiguranja bi imale manje rizike - naveo je.

Mijailović dodaje da u Srbiji ne postoji kultura kada je u pitanju poljoprivredno osiguranje, kao i da time poljoprivrednici dosta rizikuju.

Tanjug/Nenad Mihajlović
 

 

- Poljoprivrednici treba više da ulaze u osiguranje, a ukupna polisa osiguranja će padati samim tim što veće površine budu osigurane - poručio je Mijailović.

Međunarodni sajam poljoprivrede okupio je u Novom Sadu više od 1.200 izlagača iz 40 zemalja i Srbije.

Fokus je na održivoj poljoprivredi, a posetioce očekuje prezentacija najnovijih tehničkih i tehnoloških dostignuća u agraru, primene nauke u poljoprivredi, izložba organske hrane, kao i one sa oznakama geografskog porekla, bogatstvo domaćeg genofonda, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva svet.

Sajam će trajati do 23. maja.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike