Vesić: Obnova železničkog mosta u Senti gotova sredinom maja, mesec dana pre roka (FOTO)

04.05.2024

16:20

0

Vesić je podsetio da je ovaj most železničko-drumski i dodao da se drumski saobraćaj tokom radova nesmetano odvija

Vesić: Obnova železničkog mosta u Senti gotova sredinom maja, mesec dana pre roka (FOTO)
Copyright TANJUG/ MGSI/ bs

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da radovi na rekonstrukciji železničkog mosta kod Sente teku brže nego što je planirano i najavio da će biti završeni već sredinom maja, odnosno mesec dana pre ugovorenog termina.

Reč je o železničkom mostu koji se nalazi kod Sente, preko reke Tise, na deonici pruge Senta - Čoka čiju je rekonstrukciju Infrastruktura železnice Srbije započela sredinom aprila ove godine, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Rok za završetak posla je 60 dana, ali imajući u vidu do sada urađeno, sasvim je izvesno da će most dug 265 metara biti rekonstruisan već sredinom maja, odnosno mesec dana pre ugovorenog termina", rekao je Vesić.

TANJUG/ MGSI/ bs
 

Naveo je da je radovima obuhvaćena rekonstrukcija gornjeg stroja mosta, i to zamena 535 mostovskih pragova, zamena kolosečnog pribora i kompletna zamena šina.

Radovi se, kaže Vesić, izvode od 8 časova i 25 minuta ujutru do 19 časova uveče, a most je u funkciji saobraćaja noću, od 19 časova do 8 časova i 25 minuta ujutru, dodaje se u saopštenju.

TANJUG/ MGSI/ bs
 

Vesić je podsetio da je ovaj most železničko-drumski i dodao da se drumski saobraćaj tokom radova nesmetano odvija.

Dodao je da je most preko Tise kod Sente izgrađen posle Drugog svetskog rata, a da su zamena pragova, kao i uređenje metalne konstrukcije mosta poslednji put rađeni pre punih četrdeset godina.

Vrednost posla je 22 miliona dinara, a radove izvodi novosadsko Privredno društvo za građenje, remont i održavanje pruga (ZGOP), dodaje se u saopštenju.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike