Milorad je samohrani otac petoro dece a porodicu hrani izradom i prodajom prelepih ikona: Ali cenu nema, već koliko mu kupac plati! (FOTO)

02.12.2023

08:16

0

Autor: M.M/R.M.

Četiri dečaka i jednu devojčicu on hrani od prodaje ikona koje radi tehnikom duboreza i koje su prava mala umetnička dela

Milorad je samohrani otac petoro dece a porodicu hrani izradom i prodajom prelepih ikona: Ali cenu nema, već koliko mu kupac plati! (FOTO)
Milorad Iličić - Copyright Instagam printscreen

Listajući po Instagramu može se naleteti na profil Milorana Iličića.

Pažnju odmah privlače lepe drvene ikone, ali i jedna jedna slika na kojoj je bila poruka: "Molim dragu braću i sestre da dele naše radove jer to nam je jedini izvor života, molim vas srcem, cenu nemamo, vaša je dobra volja. Bog vam svako dobro dao."

Kako smo saznali, reč o samohranom ocu petoro dece iz Ripnja koji svoju porodicu izdržava pomoću svog talenta.

Četiri dečaka i jednu devojčicu Milorad hrani od prodaje ikona koje radi tehnikom duboreza i koje su prava mala umetnička dela.

Milorad sa svojih deset prstiju svakodnevno izrađuje mala umetnička dela koja neskromno daje za onoliko novca koliko naručilac može da izdvoji.

Par redaka o ikonama

U kratkoj prepisci, skromno nam je rekao da će mu trebati nekoliko dana da izradi ikonu Svetih Joakima i Ane. Ikone koje prikazuju roditelje svete Bogorodice retko gde mogu da se pronađu i kupe, a on je skromno ponudio da je uradi za našu novinarku.

Kada je paket stigao, uz ikonu u duborezu poslao je i jedan krst na kome mu je srdačno zahvaljeno i poslat novac.

Međutim, ovaj čovek nije hteo medijski da se eksponira. Našoj novinarki, umesto teksta o njemu i njegovoj porodici rekao je samo da napišemo nekoliko redova o ikonama koje radi.

A i to ako želi. 

Ali šta reći o ovim predivnim ikonama koje on pravi sem da su ne samo umetničke već imaju i jednu dublju dimenziju s obzirom da ih je stvarao jedan tako skroman i pobožan čovek koji nije hteo da zaradi na njima već samo da uz pomoć dara koji mu je Bogom dat prehrani porodicu.

Foto: 24sedam/ Milica Mališ
Ikona Svetih Joakima i Ane

Zapravo, dovoljno da se prikaže njegov rad jer on, ipak,  govori najviše o njemu.

O jednom požrtvovanom ocu,  jednoj svakodnevnoj borbi za egzistenciju i jednoj predanosti u izradi ovih zaista posebnih ikona. Ikona koje nemaju cenu jer su neprocenljive!

Ukoliko poželite da poručite ikonu, možete da kontaktirate Milorada na sledećem linku putem Instagrama .

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike