Uživajte u prepodnevnom suncu i toplom vremenu, jer popodne stiže naoblačenje koje nosi pljuskove i grmljavinu

01.05.2024

06:29

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura biće od 8 do 14, a najviša dnevna od 22 do 25 stepeni

Uživajte u prepodnevnom suncu i toplom vremenu, jer popodne stiže naoblačenje koje nosi pljuskove i grmljavinu
Copyright Pixabay 24sedam/Goran Sivački

Ako ste planirali da današnji praznik 1. maj provedete u prirodi, meteorolozi imaju dobre vesti za vas, ali tokom prepodneva, jer za poslepodnevne sate najavljuju naoblačenje, kišu i vetar.

Naoblačenje će krenuti posle podne na zapadu i jugozapadu, a uveče i tokom noći će se proširiti i na ostale krajeve donoseći kratkotrajnu kišu ili pljusak sa grmljavinom. Vetar će biti umeren i jak, na planinama i u košavskom području povremeno i sa udarima olujne jačine, istočni i jugoistočni.

Najniža temperatura biće od 8 do 14, a najviša dnevna od 22 do 25 stepeni. Zbog udara vetra i lokalne pojave grmljavine na snazi će biti žuti meteo-alarm.

Drugog dana praznika, u četvrtak stiže promena vremena u odnosu na prethodne dane. Očekuje se oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će na jugu Banata biti olujne jačine. Najniža temperatura od 9 do 15, a najviša dnevna od 21 do 25 stepeni.

I u četvrtak će na snazi biti žuti meteo-alarm zbog vetra, grmljavine, ali i velike količine padavina.

 

U petak 3. maja biće oblačno, nestabilno i svežije vreme praćeno kišom i pljuskovima s grmljavinom, koji lokalno mogu biti obilniji. Vetar će biti u slabljenju. Najniža temperatura od 9 do 13, a najviša od 17 do 21 stepen. Grmljavina i obilne padavine ponovo pale meteoalarm.

U subotu se nastavlja oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 9 do 12, a najviša od 17 do 22 stepena. I od Uskrsa, 5. maja, sve do 9. maja biće promenljivo i nestabilno vreme, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, najavio je RHMZ.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike