Entoni Hopkins ne posustaje: Slavni glumac u ulozi genija koji je kršio sva pravila (FOTO)

04.05.2024

10:55

0

Autor: Dejan Ćirić

Premijera je zakazana za jesen sledeće godine

Entoni Hopkins ne posustaje: Slavni glumac u ulozi genija koji je kršio sva pravila (FOTO)
Copyright Profimedia

Entoni Hopkins igraće baroknog kompozitora Fridriha Hendla u novom filmu pod nazivom "The King Of Covent Garden".

Ostvarenje koje su autori predstavili kao „snažno i veličanstveno svedočanstvo o geniju koji krši sva pravila“ biće premijerno prikazan na jesen 2025. godine.

Profimedia
 

- Hopkins i Hendl su maestri svoje umetnosti i zajedno stvaraju uzbudljiv bioskopski događaj. Hendlova muzika je neprevaziđena, a samo „Mesiju“ čulo je više od pet miliona ljudi samo u Rojal Albert Holu. Hendlov „Prorok Zadok“ je izvođen na svakom krunisanju britanskog monarha - rekao je Tim Haslam iz producentske kuće „Embankment“, prenosi Dedlajn.

Neverovatan par

Radnja filma se zasniva na neverovatnom paru koji se susreće u najlošijem trenutku u životu i zajedno stvaraju veličanstveno i revolucionarno remek-delo „Mesija“.

Profimedia
 

Fridrih Hendl (23. februar 1685 – 14. april 1759) bio je nemački, kasnije britanski, barokni kompozitor, poznat po operama i oratorijumima. Rođen je u Nemačkoj, u gradu Hale, a živeo je i radio u Hamburgu, Italiji, Hanoveru, a od 1712. stalno se nastanjuje u Londonu.

Njegovo najčuvenije delo je „Mesija“, oratorijum zasnovan na biblijskim motivima. Uticao je na mnoge sledbenike u periodu prelaza iz baroka u klasicizam, među kojima su Jozef Hajdn, Mocart i Betoven.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike