Otkrijte sve mogućnosti vašeg daljinskog ključa za auto: Jedna skrivena funkcija koja je korisna vozačima tokom leta

03.05.2024

17:45

0

Autor: K. B.

Vozači možda nisu svesni da privesci za daljinske ključeve automobila imaju niz skrivenih funkcija

Otkrijte sve mogućnosti vašeg daljinskog ključa za auto: Jedna skrivena funkcija koja je korisna vozačima tokom leta
Copyright Profimedia

Iskoristite kombinaciju dva dugmeta kako biste koristili jednu koja je idealna pomoć vozačima tokom leta.

Da li ste ikada razmišljali o svrsi drugih dugmadi na privescima za ključeve automobila? Verovatno ne razmišljate puno o funkciji za otključavanje i zaključavanje, ali postoji još jedna sjajna funkcija - iznenadićete se šta radi.

Držanjem dugmeta samo nekoliko sekundi omogućava lagano spuštanje svih prozora odjednom. Kada prestanete držati dugme, prozori će se prestati spuštati.

Ova opcija je odlična tokom letnjih meseci kada automobil postane vruć.

"Mnogi modeli automobila imaju ugrađenu skrivenu opciju unutar priveska za ključeve koja je nepoznata većini vozača. Stojeći ispred vozila, držite pritisnuto dugme za otključavanje na ključevima automobila i prozori će se početi lagano spuštati," izjavili su stručnjaci iz LeaseCara, piše the Daily Star.

"Postoji još nekoliko varijanti ove opcije. Ako nije samo držanje dugmeta za otključavanje, pokušajte jednom pritisnuti dugme za otključavanje, otpustiti ga i zatim ponovno pritisnuti kako biste aktivirali ovu daljinsku opciju," predlažu oni.

Profimedia
 

Ovaj koristan trik može biti od velike pomoći tokom toplih meseci kako biste pustili toplinu iz automobila pre nego što uđete u njega, prenosi 24sata.hr. Ali, osim otvaranja, ista opcija može biti iskorištena i za zatvaranje prozora.

"Držanjem dugmeta za otključavanje otvarate prozore na vašem automobilu, dok ih držanjem dugmeta za zaključavanje zatvarate," otkrili su stručnjaci za automobile.

To je korisno ako ste zaboravili zatvoriti prozore prilikom izlaska iz automobila, jer držanjem dugmeta za zaključavanje svi otvoreni prozori će se odmah zatvoriti.

"Ovo je idealno tokom toplih meseci kako biste izbegli ulazak u vrući automobil. Ovaj trik funkcioniše na mnogim različitim modelima i nije ograničen na jednog proizvođača. Sve što trebate učiniti je pritisnuti dugme za otključavanje na privesku za ključeve i prozori vašeg automobila će se početi spuštati dok stojite izvan vozila," objašnjavaju.

Ali, ne zaboravite zatvoriti prozore prilikom napuštanja automobila. Zapamtite da su i prozori na zadnjim vratima otvoreni, piše the Daily Star.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike