Bliži se Met Gala, a oni su do sada bili najgore obučeni: Od trudne Kim Kardašijan do modne ikone Sare Džesike Parker

04.05.2024

12:12

0

Autor: K. O.

Niko nije pošteđen

Bliži se Met Gala, a oni su do sada bili najgore obučeni: Od trudne Kim Kardašijan do modne ikone Sare Džesike Parker
Copyright Profimedia

Bliži se jedan od najvažnijih modnih događaja u godini - "Met Gala". Kladimo se da se slavni uveliko pripremaju za ovaj događaj koji se održava već za dva dana, tačnije 6. maja, u Metropoliten muzeju u Njujorku.

Crveni tepih uoči događaja počeće u 18 časova po istočnom vremenu i biće emitovan na veb-sajtu Vogue i kanalima društvenih medija, kao i na E!

Ova ekskluzivna godišnja večera je primarni izvor finansiranja muzejskog Instituta za kostim, koji je dom za skoro 33.000 modnih predmeta iz proteklih sedam vekova.

Ovogodišnja tema "Met Gale", koja se održava svake godine prvog ponedeljka u maju, jeste "Bašta vremena“. Kodeks oblačenja inspirisan je izložbom Instituta za kostim iz 2024. "Uspavane lepotice: Buđenje mode“, koja će biti otvorena 10. maja i predstavlja 250 predmeta iz stalne kolekcije odeljenja.

Kroz godine, crvenim tepihom ovog događaja prodefilovalo je mnogo slavnih zvanica. I dok su neke ceo svet ostavile bez daha, drugi već godinama nose titulu modnog promašaja. 

Profimedia
 

Znamo da je ovaj dan kada su reflektori upereni u njih, pa se trude da ostave utisak, ali nekad na pogrešan način. 

Uoči ovog događaja, red je da se prisetimo nekih od najgorih izdanja sa dosadašnjih izdanja Met Gala.

Džered Leto, Met Gala 2019

Njegov, slobodno možemo reći, kostim potpisuje "Guči", a tema večeri bila je Camp: Notes on Fashion (Kemp - poruke mode).

Profimedia
 

Kejti Peri, Met Gala 2019

Iste godine "zablistala" je i Kejti Peri koja se pojavila sa čudnom instalacijom.

Profimedia
 

Arijana Grande, Met Gala 2018

Te godine tema je bila protkana religijom, a mlada zvezda Arijana Grande, poverenje je poklonila čuvenoj Viri Vang. Modni kritičari nisu ostali zadivljeni kako je odgovorila na temu Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination (Nebeska tela: Moda i katolička imaginacija).

Profimedia
 

Prijanka Čopra, Met Gala 2017

Dovoljno je reći da je nekadašnja mis sveta imala daleko boljih izdanja. Ona je na crveni tepih došla ruku pod ruku sa svojim dragim Nikom Džonasom, a kombinacija je bila, blago rečeno dosadna. Tema te večeri bila je Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between exhibition (Umetnost međuprostora).

Profimedia
 

Madona, Met Gala 2016

Pop zvezda koja je odenula "Živanši" kreaciju nije se proslavila pokušavajući da odgovori temi Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology (Moda u doba tehnologije).

Profimedia
 

Kajli Džener, Met Gala 2016

Ni ona se nije najbolje snašla u temi koja se bavi modom i tehnologijom. Za modno izdanje Kajli Džener bio je zadužen "Balman", ali kritičari nisu bili zadovoljni.

Profimedia
 

Solanž Nouls, Met Gala 2015

Jedan od primera neuspelih pokušaja. Ipak, Solanž je uspela da skrene pažnju na sebe u pokušaju da isprati temu China: Through the Looking Glass (Kina: Kroz ogledalo).

Profimedia
 

Kara Delevinj, Met Gala 2015

Primer kako upropastiti vanserijsku lepoticu. Izgleda da ni Kari Delevinj nije legla ova kineska tema ili je samo bila u lošoj životnoj fazi. 

Profimedia
 

Kim Kardašijan, Met Gala 2013

Trudna rijaliti zvezda Kim Kardašijan sa suprugom Kanjeom Vestom došla je na događaj sva procvetala. Ali izgleda ne dovoljno da bi oduševila modne znalce i odgovorila na temu Punk: Chaos To Couture exhibition (Pank: Od haosa do visoke mode).

Profimedia
 

Majli Sajrus, Met Gala 2013

Majli je odenula kreaciju Marka Džejkobsa, a njeno pank izdanje nije se proslavilo.

Profimedia
 

Sara Džesika Parker, Met Gala 2013

Izgleda da je ovo bila kritična godina sa kritičnom temom jer je prema modnim kritičarima kiksnula i Sara Džesika Parker, žena koja je poznata po sjajnom stilu. Njenu kreaciju potpisuje Giles Deacon, a ipak se našla na ovoj neslavnoj listi.

Profimedia
 

Kim Kardašijan, Met Gala 2021

I još jednom Kim. Za nju je moda pravo igralište, pa se pojavila u crnom od glave do pete, sa sve maskom preko svog lepog lica. Tema pre tri godine bila je America: A Lexicon of Fashion exhibit (Amerika: Leksigon mode). Ruku na srce, ceo svet je pričao o njoj, prenosi WWD.com.

Profimedia
 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike