Predsednik Srbije se danas popodne obraća!

29.04.2024

07:37

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku da su SAD, Nemačka i druge zemlje pojačale lobiranje za rezoluciju o Srebrenici

Predsednik Srbije se danas popodne obraća!
Copyright F.S./ATAImages

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratiće se danas po povratku iz Njujorka.

Kako je najavljeno, Vučić će govoriti o situaciji na Kosovu i Metohiji, rezoluciji o Srebrenici i drugim važnim pitanjima, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Obraćanje će se održati u 18.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku da su SAD, Nemačka i druge zemlje pojačale lobiranje za rezoluciju o Srebrenici, zahvaljujući kampanji koju Beograd vodi protiv njenog usvajanja.

Predsednica Skupštine Ana Brnabić je ocenila da predložena rezolucija krši svako pravilo i svaki princip.

- Deluje mi da je nikad teža diplomatska borba, neke ranije vlasti su trebale da se bore i kad je Priština proglasila nezavisnost, i tad je trebalo da se zasuku rukavi i obiđe ceo svet. Kao i kada smo se borili da budemo domaćini EXPO. Imamo listu svih zemalja, imate strategiju, stupite u kontakt sa svakom zemljom, u neke pošaljete delegacije, čujete se sa premijerom, predsednikom, radite da obezbedite razumevanje i plasman arugmenata i onda je njima teško da izbegnu to. Pritisci su strašni, od strane Nemačke, Britanije... Ova rezolucija krši svako pravilo, princip, Dejtonski sporazum - rekla je Brnabićeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike