Premijer Vučević sa ukrajinskim ministrom o političkoj situaciji u svetu i mogućnostima ekonomske saradnje

13.05.2024

13:59

0

Srbija je posvećena poštovanju međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta svake države članice UN, uključujući i Ukrajinu

Premijer Vučević sa ukrajinskim ministrom o političkoj situaciji u svetu i mogućnostima ekonomske saradnje
Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom o aktuelnoj bezbednosnoj i političkoj situaciji u svetu i mogućnostima ekonomske saradnje dveju zemalja u tim okolnostima.

Premijer Vučević je podvukao da je Srbija posvećena poštovanju međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta svake države članice Ujedinjenih nacija, uključujući i Ukrajinu.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

 

Otvoreni smo za prijateljske razgovore o svim pitanjima i na svim nivoima, rekao je premijer Vučević i zahvalio sagovorniku na tome što je pomenuo humanitarnu pomoć koju je Srbija poslala ukrajinskom narodu.

Predsednik Vlade Srbije predočio je ministru Kulebi stavove zvaničnog Beograda u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji i o rezoluciji o Srebrenici, uz ocenu da Priština nije ispunila nijedan zahtev koji je pred nju postavljen, a da je neverovatno da n  eko posle skoro tri decenije pokreće ponovo pitanje o Srebrenici.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

 

Ministar Koleba rekao je da je njegov dolazak poruka da ima prostora da se odnosi dveju zemalja dodatno učvrste, posebno imajući u vidu činjenicu da dva naroda, srpski i ukrajinski, imaju sličnosti.

Srbija i Ukrajina imaju mnogo različitog, ali isto tako i zajedničkog i zato je moguće da zajedno gradimo budućnost u mnogim oblastima, zaključio je ministar spoljnih poslova Ukrajine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike