Vučić otkrio ko neće podržati rezoluciju o genocidu u Srebrenici: Mađarska će glasati "protiv", a Slovačka?

16.05.2024

21:37

0

Predsednik Srbije izjavio je da će na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o rezoluciji o Srebrenici reći ono što će ući u istoriju

Vučić otkrio ko neće podržati rezoluciju o genocidu u Srebrenici: Mađarska će glasati "protiv", a Slovačka?
Sednica SB UN - Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o rezoluciji o Srebrenici reći ono što će ući u istoriju.

- Ne mogu da vam kažem za glasanje i večeras smo dobili potvrdu da će neko biti uzdržan. I večeras smo se borili. Zašto bih to otkrivao? Svi oni koji ne uđu u salu, uzdržani i protiv su oni koji nisu hteli da im glasaju za Rezoluciju. Molim vas ne pitajte me za pojedinačne zemlje, oduzimate mi prostor da radim. Mađarska će sigurno glasati protiv, siguran sam da Slovačka neće glasati za. Siguran sam da moj prijatelj sa Kipra neće glasati za, i moji prijatelji lični i ove zemlje, iz Emirata i Bahreina neće glasati za - kaže Vučić.

Kaže da je siguran da će naši kineski prijatelji biti protiv.

- Razgovarao sam sa predsednikom Sijem lično i on je meni ukazao koliko mu je odvratno šta rade protiv Srbije i beskrajno mu hvala na tome. To je fantastično odgovoran i ozbiljan čovek i video koliko mu smeta to što rade Srbiji. Radimo sa svima, sve što možemo radimo, ali mi smo mala Srbija ne zaboravite. Za dve zemlje smo postigli važan rezultat večeras - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da će reći u lice svima istinu.

- Dakle, sve što možemo radimo. Ali mi smo mala Srbija. Berlin-London-Vašington, ali suviše smo mali da se suprotstavljamo. Ali ćemo se suprotstaviti. Insistirao sam da se borimo zato što smo naučili da stalno budemo udarani, da gubimo, a da se pravimo da se to nije dogodilo. Ako školarcu od 12 godina, dođe baraba pa ga tuče, a čega to ima da se stidi dečak od 12 godina, zašto bi to krio od drugara i roditelja? Lažu nas sve vreme, to je najmanje što ću im u liće reci. Šta god neko danas govorio, lažu sve vreme. Kažu nema kolektivne krivice, krivica je individualna.

Bonus video.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike