Svi su u istom stroju protiv Vučića: Do juče se pljuvali i govorili sve najgore jedni o drugima, a sada ujedinjeni čudnom alhemijom!

17.05.2024

11:20

0

Ujedinili se svi protiv Vučića, a do juče su se međusobno najstrašnije pljuvali

Svi su u istom stroju protiv Vučića: Do juče se pljuvali i govorili sve najgore jedni o drugima, a sada ujedinjeni čudnom alhemijom!
Ilustracija - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Proročke su bile reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije. Te reči su ponovo dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider pokreta "Mi-Snaga naroda" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović i Miroslav Aleksić urade isto.

Opoziciona politička telenovela je sada dovela do toga da u istom stroju budu i Nestorović, Radomir Lazović, Miroslav Aleksić, Dobrica Veselinović i lažni ekolog i rokfelerovac Savo Manojlović. 

Pokazalo se da su principi, programi i ideje nepoznati pojmovi za srpsku opoziciju i da će sve razlike, ideloške i političke, pasti u vodu i da će se svi ujediniti samo da sruše Vučića.

A do juče su sve najgore govorili jedni o drugima. 

Aleksić o Nestoroviću 

Nakon decembarskih izbora, na kojim je opozicija do nogu potučena, Aleksić je bio jedan od prvih koji je Nestorovića proglasio lažnom opozicijom. 

Antonio Ahel/ATA Images
 

- Vučić će pokušati da iskoristi Nestorovića kao opoziciju i pokuša da obmane građane da se radi o opozicionom kandidatu - rekao je Aleksić za tajkunske medije 21. januara.

Lazović o Nestoroviću

Još određeni tada je bio Radomir Lazović koji je doslovce rekao da je Nestorović Vučićev čovek. 

Antonio Ahel/ATA Images
 

- Nestorović je projekat Vučića i to je njegov način da izađe iz krize. On je Vučićeva izlazna strategija - naveo je Lazović dan ranije.

Nestorović o "Srbiji protiv nasilja"

Sa druge strane, Nestorović je odmah posle izbora, dok je pokret "Mi - snaga naroda" još bio jedinstven, poručio da mu ne pada na pamet da pravi koaliciju sa SPN. 

TV Prva printscreen
 

- Sasvim je jasno da nećemo ni u kojoj varijanti sa pokretom Srbija protiv nasilja, oni su oličenje svega protiv čega se borimo. Vidite kako stvaraju atmosferu Majdana u Srbiji. Pritom, jasno je da ne mogu da pobede na izborima. Njihov broj glasova je oko dva odsto biračkog tela Srbije, a to je tačno ostatak od onih 80 odsto Srbije koja je protiv priznanja Kosova i sankcija Rusiji, protiv članstva u NATO i EU - istako je Nestorović tada. 

R.Z./ATAImages
 

Nestorović o Marinikinom štrajku: Farsa!

Ipak, možda najžešća izjava Nestorovića o opozicija bila je upućena Mariniki Tepić i njenom navodnom štrajku glađu.

- To je farsa, štrajk glađu. Zna se šta je to. Ja sam lekar i četvrti, peti dan nastupa slabost mišića. Peti, šesti dan moraš da ležiš, a oni su živahni nešto. Samo očekujem transparente na engleskom, dobro izgleda na Si-en-en-u, jer ovi sa zapada ne znaju srpski. Pojaviće se zastave Nemačke, SAD, EU, ne možeš više na isti štos da proteraš priču. Ne isključujem mogućnost da naprave cirkus, imaju sredstva - kaže Nestorović.

Pa ipak, imajući sve ovo u vidu, Aleksić, Lazović, Nestorović i slični srpskom političkom alhemijom našli su se u istom frontu - samo da bi srušili Vučića. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike