Incident u Hrvatskoj: Pijane žene napale policajce

03.05.2024

23:15

0

Pijane žene odbile su naređenje policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna uhvatila policajca za košulju i počela da ga udara pokušavajući da ga izbaci iz objekta

Incident u Hrvatskoj: Pijane žene napale policajce
Ilustracija - Copyright Profimedia

U objektu brze hrane u Vrgorcu u petak u ranim jutarnjim satima policajci su priveli dve pijane žene i jednog muškarca, saopštila je PU splitsko-dalmatinska, prenosi 24sata.hr.

Policija je na intervenciju izašla oko dva sata ujutro kada je primila dojavu o narušavanju javnog reda i mira.

Ispred su zatekli muškaraca, dok su se dve žene nalazile unutar objekta.

Policajci su uočili da se žene nalaze u vidno alkoholisanom stanju te da je u objektu razbacan i razbijen deo inventara. Na njima i u objektu uočili su tragove koji su izgledali kao krv.

Pijane žene odbile su naređenje policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna uhvatila policajca za košulju i počela da ga udara pokušavajući da ga izbaci iz objekta.

Radi zaustavljanja daljeg napada nad istom su upotrebljena sredstva prisile (fizička snaga i sredstva za vezivanje), međutim ona je i dalje nastavila s aktivnim otporom i vređanjem policajca.

Nakon toga i muškarac, koji se nalazio izvan objekta, napada policajca te ga udara šakom u glavu, zbog čega su i nad njim upotrebili sredstva prisile (fizička snaga i sredstva za vezivanje). Međutim, muškarac je tokom njihovog postupanja nastavio s pružanjem aktivnog otpora i pretio je smrću policajcima.

Sve tri osobe su dovedene u službene prostorije, gde je utvrđeno da se nalaze pod uticajem alkohola. Utvrđena koncentracija alkohola u organizmu kod muškarca iznosila je 1,56 g/kg, a kod žena 1,66 g/kg i 2,23 g/kg.

Pružena im je lekarska pomoć.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike