Otkazan koncert Danice Crnogorčević u Crnoj Gori: Ovo je navedeno kao razlog zašto!

04.05.2024

11:30

0

Nastup je trebalo da održi 8. maja u Nikšiću

Otkazan koncert Danice Crnogorčević u Crnoj Gori: Ovo je navedeno kao razlog zašto!
Danica Crnogorčević - Copyright ATAImages/Bane T. Stojanović

Danica Crnogorčević trebalo je da nastupi u Nikšiću 8. maja i za ovaj koncert vladalo je veliko interesovanje. 

Međutim, svega nekoliko dana pred isti osvanula je informacija da je on otkazan zbog „nepredviđenih i objektivnih okolnosti", prenose mediji saopštenje sa sajta SC, gde je događaj trbalo da se odvije. 

- Žao nam je što moramo da vas obavestimo da je odlukom organizatora koncert Danice Crnogorčević zbog objektivnih i nepredviđenih okolnosti, otkazan - navodi se, te ističe da će se povraćaj novca vršiti svakog radnog dana od 7. do 21. maja na biletarnici tamošnjeg Sportskog centra. 

Za one koji su karte kupili onlajn, to će biti realizovano od 8. maja, a pevačica se akonto ovoga još nije i javno oglasila. 

 

 

Podsetimo, Danica Crnogorčević se svojevremeno našla u fokusu kada je 2023. godine na Badnje veče nastupila ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gde je otpevala pesmu „Oj, svijetla majska zoro" sa izmenjenim tekstom u kojem je spomenula Kosovo i Obilića, nakon čega joj je zaprećeno kaznom od 20.000 evra.

- U povratku iz Republike Srpske sam pročitala ovu vest. Mislila sam da će ovo biti samo nešto prolazno, ali nije tako. Ljudi, ovo je nedelja kada proslavljamo Hristovo rođenje, Božić, hajde da bar ovih nedelju dana sakrijemo tu mržnju, pa ćemo se posle tužiti i svađati i da se mirimo, ako Bog da - kazala je onda „Kuriru", komentarišući ovu dramu, pa je dodala:

- Ono što mogu da kažem o toj himni i oni znaju, ali vole da budu da čitani, pa zato tako pišu. Ta himna datira još od 1863. godine odnosno 1864. godine i postoji puno pisanih arhivskih tragova te himne. Generalno je to što sve parohije u Crnoj Gori znaju. Apsolutno nemaju osnova za bilo kakve službe, ali dobro.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike