Holivudske zvezde koje danas slave Vaskrs! Ovako se kod Mile Jovović u kući čestita praznik, kod Kardašijanovih - sve gala dekorisano (FOTO)

05.05.2024

07:45

0

Uživaju u svim običajima

Holivudske zvezde koje danas slave Vaskrs! Ovako se kod Mile Jovović u kući čestita praznik, kod Kardašijanovih - sve gala dekorisano (FOTO)
Tom Henks, Dženifer Aniston, Kristijan Bejl, Mila Jovović - Copyright Profimedia

Pravoslavni vernici, među kojima su i brojne holivudske zvezde, danas 5. maja obeležavaju Vaskrs, uživajući u običajima koji čine ovaj veliki praznik. Dženifer Aniston, Kristijan Bejl, Tom Henks, Kardašijanovi - samo su neka od svetski poznatih imena koja neće propustiti priliku da u porodičnom okruženju nazdrave i kucaju se ofarbanim jajima. 

Glumica Mila Jovović otkrila je jednom prilikom kako isključivo u porodičnom okruženju provodi Vaskrs, te da je svoju decu naučila kako da čestitaju jedni drugima na njenom maternjem jeziku, kao i „takmičenju" u kucanju jajima.

Mila Jovović, Mila Jovović Instagram screenshot
 

Raskošna trpeza svakako je neizostavna, a za sličnu u kući Kardašijanovih, za praznike uvek gala dekorisane, često su bili zaduženi i najmlađi. Prethodnih godina poznata rijaliti porodica, tačnije najmlađa sestra Kardašijan, Kloi, nije bila odolela prizoru pa se pohvalila upravo jednim takvim na društvenim mrežama. 

Kloi Kardašijan, Instagram screenshot / khloekardashian
 

Ona, inače, kao i Kim, Kortni... Poreklom je Jermenka. Tokom 2019. godine, tadašnja gospođa Vest je sa najmlađima boravila tamo i taj put je iskoristila da bi ih krstila, ali kako bi i ona sama primila pravoslavnu veru. Na pomenutoj društvenoj mreži onda je objavila da je krštenje obavljeno u Ečmiadzinskom manastiru, koji prati verovanja Jermenske apostolske crkve. Ova crkva je orijentalno-pravoslavna i zastupa specifičnu miafizitsku hristologiju.

Kim Kardašijan, Profimedia
 

Odmah za njima na listi stranih poznatih koji danas obeležavaju ovaj praznik svakako je Dženifer Aniston čiji je pokojni otac poreklom Grk, rođen kao Janis Anastasakis, na Kritu, ali je kasnije promenio ime u Džon Aniston.

Dženifer Aniston, Profimedia
 

Džen tako, kao pravoslavka, Vaskrs proslavlja istiog ovog datuma.

Njen kolega, Kristijan Bejl, primio je pravoslavnu veru kada je stupio u brak s pravoslavkom srpskog porekla, Sandrom Sibi Blažić.

Kristijan Bejl sa suprugom, Profimedia
 

Takođe zbog ljubavi i Tom Henks, koji je zbog supruge Rite Vilson promenio veru i prihvatio pravoslavlje, provešće ovaj 5. maj poštujući sve običaje.

Tom Henks sa suprugom, Profimedia
 

I među tamošnjim pevačima takođe ima pravoslavaca koji danas praznuju. Najpoznatiji je svakako Dejv Gan iz sastava „Dipeš mod”, koji je preuzeo pravoslavnu veru zbog svoje supruge poreklom iz Grčke, Dženifer Skilaz.

Dejv Gan, Profimedia
 

Manekenka Naomi Kembel postala je vernik Ruske pravoslavne crkve dok je bila u vezi sa tamošnjim tajkunom Vladislavom Doronjinom. Naomi, koja je bila zaštitno lice Vladislavljeve kompanije za nekretnine, počela je da izlazi sa tajkunom – kojeg zovu i „ruski Donald Tramp“ – nakon što ga je upoznala na Filmskom festivalu u Kanu. To se dogodilo 2008. godine, a tada se Vladislav razvodio od svoje ondašnje supruge Ekaterine, s kojom je bio u braku od 1988. godine. Mediji su pisali da je „Naomi kriva za krah braka", međutim navodno su Vladislav i Ekatarina već bili razdvojeni 10 godina pre njegove veze sa supermodelom.

Naomi Kembel, Profimedia
 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike