Najveća prevara u istoriji fudbala: Bivši as Barselone poslao brata blizanca u Dinamo da igra umesto njega!

13.05.2024

12:00

0

Skandal

Najveća prevara u istoriji fudbala: Bivši as Barselone poslao brata blizanca u Dinamo da igra umesto njega!
Edgar Le - Copyright Profimedia

Bivša velika nada Barselone, Edgar Ie (30), optužen je za prevaru veka. Naime, on je navodno poslao svog brata blizanca Edelinja u bukureštanski Dinamo kako bi nastupao umesto njega.

Tri meseca kasnije, izgleda da su i u Dinamu shvatili da su se dobrano prevarili. Ne zato što Edgar nije igrač kakav su mislili da jeste. Već zato što to možda uopšte nije Edgar.

Prevaru su Rumuni otkrili tri meseca po dolasku iskusnog defanzivca u klub. Edgara, tj. Edelinja je odalo to što ne zna reč engleskog. Ništa ne bi bilo čudno da pravo Edgar veoma dobro govori taj jezik - uostalom, igrao je u Španiji, Francuskoj, Turskoj i Holandiji.

 

 

- Nadrealno. Pitao sam se da li sanjam. Počeo sam da okrećem telefone, da razgovaram sa prijateljima i vest je tačna, ne mogu da verujem. Niko nije demantovao. Saznao sam da ima brata blizanca koji je takođe fudbaler - rekao je Florin Prunea, nekadašnji igrač i predsednik Dinama koji se sada bori za opstanak.

Uz sve to, tamnoputi momak odbija da pokaže vozačku dozvolu što je enigmu podiglo na viši nivo.

Edgar le je ponikao u lisabonskom Sportigu, igrao je za Barselonu u toku mandata Luisa Enrikea, a onda je preko Viljareala, Lila, Nanta, Trabzona, Fejenorda i Bašakšehira stigao u Rumuniju. Valjda.

Njegov manje poznati brat, Edelino, takođe je počeo u Sportingu, ali je brzo propao i igrao po Litvaniji, trećoj, čak i četvrtoj ligi Portugalije.

Očekuje se reakcija FS Rumunije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike