Barselona ne može bez Mesija: Leo pokrenuo preokret, Trinkao stavio tačku

07.02.2021

22:27 >> 22:38

0

Autor: N. St.

Betis vodio, Barsa slavila

Barselona ne može bez Mesija: Leo pokrenuo preokret, Trinkao stavio tačku
Copyright Tanjug/AP Photo/Miguel Morenatti

Sa ili bez Lionela Mesija razlika u igri Barselone je ogromna. Bez obzira da li je rival na drugoj strani neki od najjačih evropskih klubova ili ekipa koju bi trebalo da dobiju i bez njega.

Videlo se to na stadionu „Benito Viljamarin“ gde su tek posle preokreta uspeli da slome Betis – 2:3 (1:0).

Zbog zgusnotog rasporeda i velikog broja mečeva odlučio je Kuman da „promeša karte“ i da na klupi ostavi Frenkija De Jonga i Lionela Mesija. Prvo je u 12. minutu zažalio zbog toga kada se povredio Arauho, pa je De Jong morao odmah na teren, pa onda u 38. minutu kada je Emerson matirao Ter Štegena. Da ironija bude veća, on u Betisu igra kao pozajmljeni igrač Katalonaca.

Shvatio je Kuman da nema vremena za šalu pa je u drugom delu uveo Pedrija, Mesija i Trinkaa umesto Brajntvajta, Puđa i Pjanića. Ukupno je 136 sekundi bilo potrebno Argentincu da se pokaže. Toliko je vremena prošlo od momenta kada je ušao do trenutka kada je izjednačio. U 68. minutu je Leo ponovo bio deo akcije, Alba je poslao loptu ka Grizmanu koji je promašio, ali je imao sreće. Ona se od noge Ruiza odbila u mrežu za vođstvo gostiju. Ruiz se za to iskupio u 75. minutu. Fekir je izveo slobodan udarac, centrirao je savršeno, Ruiz je bo najviši u skoku i pogodio pored Busketsa.

Posle tog gola su i jedni i drugi krenuli u napade, domaćin je bio bliži golu, nije materijalizovao šanse. Onda je u 87. minutu Ruiz bio neoprezan i oklevao je sa intervencijom, Trinkao mu je uzeo loptu i prelepim udarcem, od prečke, doneo tri boda svom timu.

Barselona je druga sa 43 boda koliko ima i Real, sedam manje od Atletiko Madrida koji ima i dve utakmice manje. U ponedeljak Simeoneovi puleni dočekuju Seltu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike