Meloun legendarnom izjavom opisao Denver: Nikada ne otpisujte srce šampiona, Nagetsi nisu samo Jokić!

13.05.2024

08:19

0

Drama u polufinalnoj seriji se nastavlja

Meloun legendarnom izjavom opisao Denver: Nikada ne otpisujte srce šampiona, Nagetsi nisu samo Jokić!
Copyright Youtube printscreen/Denver Nuggets

Denver Nagetsi ponovo su savladali Minesota Timbervulvse kao gosti. Aktuelni šampion slavio je sa 115:107 i tako izjednačio na 2:2 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige.

 

Trener pobedničkog sastava, Majk Meloun, analizirao je utakmicu na konferenciji za medije. Amerikanac je citirao čuvenog stratega Rudija Tomjanovića, dvostrukog prvaka sa Hjuston Roketsima devedesetih.

 

 

- Bio je u pravu, nikad ne potcenjujte srce šampiona. Prošle godine smo u finalu pobedili dvda puta u Majamiju. Ovaj tim je testiran iznova i iznova i odgovaramo na sve što se pred nama nađe. Ova serija je daleko od gotove, ne slavimo uopšte. Ono što vidim jeste da ova ekipa veruje u sebe i jedni u druge. Onako kako treba da igra šampionski tim - istakao je Meloun i dodao:

- Podsetilo me na meč u finalu kad je Nikola bio u problemima sa ličnim greškama. Mislim da širom planete stane dah u toj situaciji. Kao i tad smo uspeli da odgovorimo. Igramo kroz Marija, Gordona, momci sa klupe su odgovorili zadatku. Jeste on tri puta MVP, ali ovaj tim nije samo Nikola Jokić, već ima puno talenta, samopouzdanja i petlje - istakao je Maloun.

Na kraju je prokomentarisao i tandem Jokić-Marej.

- Osam godina iskustva zajedničkog igranja. Dugo su efikasni u čitanju međusobne igre i odbrane. Nije im važno ko uzima šut, već da se učini pravi potez. Defanzicni Minesote su bili potpuno uz Marija i on je uspevao da ga nađe u tom 'džepu'. Kad se to desi, kao da uzmete Rubikovu kocku, svašta može da se desi: lob, pas za otvorenu trojku ili jedan od najboljih flotera u NBA ligi. Uvek se toj akciji okrenemo i godinama su vrhunski u tome - zaključio je Maloun.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike