Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić

17.05.2024

10:36

0

Dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić
Copyright RINA/ Kabinet gradonačelnika

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnici ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze.

Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon velikih kiša plavila dvorišta i podrumi.

RINA/ Kabinet gradonačelnika
 

- Pre četiri godine smo se obratili lokalnoj samoupravi da reše naš problem, to je velika investicija i sada je došla na red. Srećni smo što će se ova ulica srediti i što više nećemo biti poplavljeni posle prve kiše - rekao je Aćimović.

Savkovića kosa je veoma bitna saobraćajnica za sve meštane ovog kraja grada, jer ona spaja Lugove sa centralnim delom Ljubića.

U prvoj fazi, koja je sada započeta, biće urađeno 750 metara puta, sa kompletnom atmosferskom kanalizacijom, i ta investicija se finansira iz budžeta Grada sa sedam miliona dinara.

- Ukupno će biti rekonstruisano 2.200 metara ove saobraćajnice, a ostatak sredstava, 73 miliona dinara obezbedila je Vlada RS, preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ovo će biti veliki posao, ali kada se završi saobraćajnica će biti odlična, sa trotoarima sa obe strane, kako bi, najpre deca, kojih ovde ima mnogo, bezbedno išla i vraćala se iz osnovnih škola "Vuk Karadžić" i "Tanasko Rajić" – rekao je gradonačelnik Milun Todorović, zahvaljujući na finansijskoj pomoći Vlade RS.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike