Bivši analitičar CIA: Napad u "Krokusu" bio potreban Zapadu da oslabi Putina

31.03.2024

21:03

0

Džonson je, takođe, dodao da SAD znaju da je Ukrajina povezana sa ovim terorističkim napadom

Bivši analitičar CIA: Napad u "Krokusu" bio potreban Zapadu da oslabi Putina
Copyright Profimedia

Teroristički napad u "Krokus sitiju" išao je u korist Zapada, ocenio je bivši analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu Jutjub kanalu "Džadžing fridom".

- Čitava operacija je usmerena na to da se napadne i oslabi predsednik Rusije Vladimir Putin. Upravo u tome je njena suština. I Britancima, i Amerikancima je bilo svejedno koliko će Rusa da ubiju u pokušaju da to urade - rekao je on.

Džonson je, takođe, dodao da SAD znaju da je Ukrajina povezana sa ovim terorističkim napadom, ali da pokušavaju da predstave javnosti kao da to nije tako.

S profesionalne tačke gledišta, kako kaže, Amerikanci su morali da kažu da ne znaju ko je izvršio napad, ali da su spremni da sarađuju sa Moskvom i da joj pomognu u istrazi, budući da su rusku stranu upozorili da se sprema teroristički napad.

Ipak, američki "Njujork tajms" nedavno je, pozivajući se na pripadnike evropske i američke bezbednosne službe, objavio članak u kojem se jasno govori da Amerikanci nisu rekli Rusima sve što su znali o planiranom napadu, budući da su dve strane u sukobu i da bi otkrivanje tih informacija razotkrilo američke izvore. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RT Balkan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike