Prodaje se Epstajnova "crna knjiga": U njoj 221 nepoznato ime, a ni ime kupca neće biti objavljeno!

04.05.2024

17:52

0

Nova imena biće u rukama misterioznog kolekcionara

Prodaje se Epstajnova "crna knjiga": U njoj 221 nepoznato ime, a ni ime kupca neće biti objavljeno!
Copyright Profimedia

Misteriozna "crna knjiga" za koju se veruje da pripada pokojnom pedofilu Džefriju Epstajnu, a u kojoj pišu imena i adrese 221 nepoznate osobe, ide na aukciju, a kupcima se garantuje da će njihov identitet biti čuvani u tajnosti.

Mogla bi da košta do 200.000 dolara ili više, rekao je vlasnik aukcijske kuće za Dejli bist, koji je prvi objavio priču.

Knjiga je navodno pronađena na Petoj aveniji u Ist Vilidžu 1990-ih, ali do danas nije razjašnjeno kako je tamo završila.

Ono što je jasno jeste da knjiga imenuje 349 ljudi, od kojih 221 nije navedeno u kasnijoj, poznatijoj "crnoj knjizi" koju je Epštajn vodio.

Adresar, za koji se veruje da je iz 1997. godine, prodaće 15. maja Alexander Historical Auctions, zajedno sa izveštajem forenzičkog islednika koji potvrđuje njegovu autentičnost.

- Nema sličnih relikvija koje bi se mogle kupiti. Ali, na osnovu mog iskustva, ako budem primoran da ponudim cenu, mislio bih da bi ona bila 100.000 do 200.000 dolara, pa i više - rekao je Bil Panagopulos, vlasnik aukcijske kuće.

Profimedia
Džefri Epstajn

Sada nepostojeći blog Gawker objavio je 2015. sadržaj Epstajnove prve, novije crne knjige sa imenima među kojima su Majkl Blumberg, Bil Klinton, Donald Tramp, Mik Džeger i princ Endru.

Svi su negirali da su učestvovali u Epstajnovim zločinima.

Epstajn je pronađen mrtav obešen u svojoj ćeliji u saveznom zatvoru na Menhetnu 2019. godine dok je čekao suđenje zbog optužbi za seksualnu trgovinu. Njegova smrt je proglašena samoubistvom.

Pre samo pet meseci desetine poznatih imena, uključujući članove britanske kraljevske porodice, političare i poznate naučnike, pojavile su se po objavljivanju prethodno zapečaćenih sudskih dokumenata u vezi sa osuđenim pedofilom.

U mnoštvu dokumenata podnetih u tužbi Virdžinije Džufri protiv Epstajnove saradnice Gislejn Maksvel pominju se princ Endru, bivši predsednik SAD Bil Klinton i Stiven Hoking, između ostalih značajnih ličnosti.

Dug spisak imena visokog profila otkriva zabrinjavajuću mrežu Epštajnovog dvostrukog života kao finansijera koji je koristio svoje bogatstvo i veze da zlostavlja desetine mladih žena.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike