U izraelskim napadima širom Gaze ubijeno 40 Palestinaca: "Palestinska deca su ‘doušnici Hamasa’"

18.05.2024

19:33

0

Izraelske snage su, takođe, zauzele deo terena u Rafi, južnom gradu pored egipatske granice koji je prepun raseljenih ljudi

U izraelskim napadima širom Gaze ubijeno 40 Palestinaca: "Palestinska deca su ‘doušnici Hamasa’"
40 mrtvih Palestinaca u napadu izraelske vojske - Copyright Profimedia

Izraelske trupe i tenkovi ušli su danas u severne delove Pojasa Gaze koje su zaobilazili više od sedam meseci, ubivši i ranivši desetine Palestinaca, izjavili su medicinski zvaničnici i stanovnici.

Kako javljaju palestinski mediji, broj poginulih je dostigao broj 40.

Izraelske snage su, takođe, zauzele deo terena u Rafi, južnom gradu pored egipatske granice koji je prepun raseljenih ljudi, preneo je Rojters.

Izraelska vojska je saopštila da su njene snage nastavile da deluju u oblastima širom Pojasa Gaze, uključujući Džabaliju i Rafu, izvodeći ono što je IDF nazvala "preciznim operacijama protiv terorista i infrastrukture".

 

 

"IAF (vazduhoplovstvo) nastavlja da deluje u Pojasu Gaze i pogodilo je preko 70 terorističkih ciljeva tokom proteklog dana, uključujući skladišta oružja, lokacije vojne infrastrukture, teroriste koji su predstavljali pretnju trupama IDF i vojne komplekse", navodi se u saopštenju izraelske vojske.

Najmanje 35.386 Palestinaca je poginulo u izraelskim napadima od 7. oktobra 2023, prema podacima palestinskog Ministarstva zdravlja, dok humanitarne agencije upozoravaju na rasprostranjenu glad i ozbiljnu nestašicu goriva i medicinskih zaliha u enklavi.

Izraelska vojska tvrdi da su palestinska deca ‘doušnici Hamasa’

Izraelska vojska objavila je imena i podatke o nizu palestinske dece, tvrdeći da su „dušnici Hamasa”.

Palestinska deca koju je izraelska vojska proizvoljno uhapsila i pritvorila često su prisiljena da postanu saradnici ili doušnici, rekla je Frančeska Albaneze, specijalni izveštač Ujedinjenih nacija za okupirane palestinske teritorije.

 

 

Praksa datira od pre 7. oktobra, ali stručnjak kaže da se situacija znatno pogoršala i da bi „mogla postati još gora ukoliko se ne zaustavimo”.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike