Predsednik Vučić: "Imaćemo leteći taksi, ako ne prvi, onda drugi u Evropi! A neki nek se smeju i dalje"

01.05.2024

11:13 >> 11:40

0

Imaćemo ga do 2027. godine, najavio je predsednik

Predsednik Vučić: "Imaćemo leteći taksi, ako ne prvi, onda drugi u Evropi! A neki nek se smeju i dalje"
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Aleksandar Vučić obilazi postavljanje kamena temeljca za izgradnju Nacionalnog fudbalskog stadiona, ali govori i o velikim projektima i investicijama.

- Imaćemo leteći taksi. U Kini je već napravljeno, a imaćemo i mi. Gledaćemo da imamo prvi u Evropi. Ako ne prvi, onda drugi sigurno. A do 2027. svakako. A nek mi se smeju i dalje - rekao je Vučić.

Samo tražite razlog da budete protiv nečega

Govoreći o kritikama da je izgradnja vezana za Ekspo preplaćena, predsednik je rekao da je umoran od takvih priča i ukazao da danas ne bi bilo ni Beograda na vodi, ni autoputeva, ni drugih projekata, da je slušao one koji su uvek protiv nečega.

- Umoran sam od tih priča, da vam iskreno kažem, nikad mi nije na pamet palo, niti bilo kome od nas, da dinar uzme od bilo čega. Radimo sve što možemo da za Srbiju obezbedimo veliki napredak. Da smo neke pitali i slušali, ne bismo danas imali ni Beograd na vodi, ne bismo ni BIGZ-ovu zgradu renovirali, ni drugu zgradu Ušća, ni autoput, ni Beobankinu zgradu ne bismo završili, Slavija bi nam bila najgore ruglo bez fontane u koju su deterdžent sipali - naveo je Vučić.

Tanjug printscreen
 

On je upitao šta je problem kod ljudi koji ne vole da se nešto gradi i napravi.

- Samo tražite razlog da budete protiv nečega. Pre neki dan se smejem, kažu - ne damo Jugu. Izvinite, šta ne date? Hotel Jugoslavija ne radi. To je privatna stvar, Grci su kupili, to je grčko koliko ja znam, pre 20 godina vi ste im to prodali, vi ste im to dali. I sad kažu - ne damo. Kako možeš da ne daš nekom privatniku da nešto radi. Šta je ovo ljudi, kakvo je to stanje svesti? - upitao je Vučić.

Vučić je kazao da narod Srbije ume da prepozna ljude koji su ozbiljni i odgovorni i znaju šta je važno za rast i napredak ekonomije i da se zato Srbija i razvija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas i pripremne radove na izgradnji kompleksa EXPO 2027.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike