Pomor posle male Danke: Zašto umiru Dragijevići iz Zlota (FOTO/VIDEO)

15.05.2024

16:47

1

Autor: 24sedam

Crni talas krenuo od 26. marta...

Pomor posle male Danke: Zašto umiru Dragijevići iz Zlota (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Tanjug

Smrću Svetlane Dragijević njena porodica je - prepolovljena. Od njih četvoro živeli su u prizemnoj porodičnoj kući u selu Zlot kraj Bora sve do 26. marta kada je u obližnje Banjskom Polju ubijena Danka Ilić (2). Onda je počeo raspad...

MUP
Danka Ilić

U ranim jutarnjim satima, 4. aprila je prvo uhapšen Dejan (50), radnik borskog "Vodovoda". Bio je osumnjičen da je učestvovao u ubistvu devojčice. Kasnije, tokom salušanja, postao je glavnoosumnjičeni jer je priznao da je Danku golim rukama udavio u službenom automobilu "panda". Prethodno je tim vozilom njegov kolega Srđan Janković (50) udario devojčicu, a Dragijević je ubacio u gepek. 

Tanjug/Vladimir Sporčić
Svetlana Dragijević

 

Telo devojčice su potom odvezli do divlje deponije i bacili ga. Dva dana kasnije, Dragijević je sa ocem Radoslavom (73) i bratom Dalibor (40) telo prebacio na, i dalje nepoznatu lokaciju.

Instagram printscreen
Dejan Dragijević

 

Tako je u policijskom pritvoru, kao pomagač, završio i najmlađi član porodice - Dalibor. Policiji je odmah priznao da je pomogao bratu Dejanu da se reši tela Danke, a istragu je vodio na više lokacija. Ali, preminuo je 7. aprila, oko 3.10 sati, u policijskoj stanici u Boru. 

Printskrin/facebook
Dalibor Dragijević

Za to vreme, u pritvoru je bio i najstariji Dragijević - Radoslav. I on je osumnjičen da je pomogao sinu i određen mu je pritvor do 30 dana. Do sada, na sudu se branio ćutanjem i već je promenio advokata. Smešten je u zaječarskom zatvoru, a kao ni sin Dejan, nije dobio odobrenje suda da ide na sahranu Daliboru.

Na kraju, danas je preminula Svetlana. Ona je, takođe, saslušana tokom istrage o ubistvu Danke. Rekla je da ništa ne zna, a dobila je status povlašćenog svedoka.

Printscreen/Facebook
Radoslav Dragijević

- Bespomoćna sam i bolesna. Pala sam ispred kuće na stepeništu i onesvestila se, sada ugruvana danima ležim u krevetu. Nema ko ni čašu vode da mi primakne. Niko me više ne posećuje. Ponekad neko dođe iz komšiluka ali retko, baš kad imaju vremena. Život mi je skroz upropašćen. Jednog sam sina sahranila, drugi je u zatvoru, Rade zatvoren. Ja ni do doktora ne mogu da odem sama. Snalazim se kako znam i umem - pričala je juče Svetlana Dragijević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike