Juče ste roštiljali, danas vas čeka čišćenje roštilja: Znamo najjednostavniji način da to uradite, a potrebno vam je samo ovo (VIDEO)

02.05.2024

11:01

0

Autor: K. O.

Može i bez četke

Juče ste roštiljali, danas vas čeka čišćenje roštilja: Znamo najjednostavniji način da to uradite, a potrebno vam je samo ovo (VIDEO)
Copyright Profimedia

Ove godine praznici su se lepo spojili, pa će biti roštiljanja i uživanja u prirodi. Juče je bio Dan rada, a mnogi su otišli do nekog izletišta da uživaju u druženju i hrani.

Hrana se pojela, piće se popilo, a danas je onaj dan kada se čisti zaprljan roštilj. Znamo da ste juče bili preumorni za to, te ste ga samo spakovali i poneli.

I dalje mnogi ljudi koriste onu starinsku varijantu, te meso peku na ćumuru jer nema ništa lepše nego kad kroz šniclu ili ćevap prođe miris tog dima.

A roštilj je potrebno izribati, a to, ruku na srce, retko ko voli. Pre svega jer je neuredan posao, a tu su i invazivna sredstva za čišćenje koja, em što su otrovna, em nisu ni najmanje prijatnog mirisa.

Srećom, postoji mnogo jednostavniji način da sve to uradite. A u tome će vam pomoći povrće i to crni luk.

Trik sa ovim povrćem koje svi imamo kod kuće, otkrio nam je jedan tiktoker.

 

 

On je u kratkom videu pokazao kako on to radi, a stvar je u tome da isečete jednu veću glavicu luka na pola, polovinu spustite na roštilj ka dole i onda samo trljate.

Važno je da rešetka bude zagrejana, kako biste bez problema uklonili svu nakupljenu prljavštinu.

Savet je da to ne radite rukama, već u luk zabodite dugačku viljušku za pečenje.

Profimedia
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike