Olimpijakos razbio premijerligaša! Aston Vili treba čudo, Fiorentina zakoračila u finale Lige konferencija! (VIDEO)

02.05.2024

23:28

0

Hajlajtse prvih polufinalnih mečeva najmlađeg UEFA takmičenja pogledajte u FULL HD hajlajtsima samo na 24sedam (VIDEO)

Olimpijakos razbio premijerligaša! Aston Vili treba čudo, Fiorentina zakoračila u finale Lige konferencija! (VIDEO)
Fudbaleri Olimpijakosa slave jedan od golova u Birmingemu - Copyright Profimedia

Fudbaleri Olimpijakosa su predvođeni trostrukim strelcem Ajubom El Kabijem pobedili kao gosti Aston Vilu rezultatom 4:2 u prvom meču polfinala Lige konferencija, dok je Fiorentina golom u 90+1. minutu savladala Klub Briž rezultatom 3:2.

Raspoloženi El Kabi je golovima u 16. i 29. minutu doveo Olimpijakos u vođstvo 2:0 u Birmingemu. Musa Dijabi je predvodio klub sa Vila Parka do izjednačenja. Prvo je u 45+1. minutu bio asistent Oliju Votkinsu za 1:2, da bi u 52. i sam bio strelac posle dodavanja Liona Bejlija.

Marokanac El Kabi je sa penala u 56. minutu vratio prednost Olimpijakosu, a konačnih 4:2 postavio je Argentinac Santijago Hece u 67. minutu.

Fiorentina je protiv Klub Briža povela u 5. minutu golom Rikarda Sotila, ali je kapiten gostiju Hans Vanaken izjednačio sa penala u 17. minutu. Andrea Beloti je u 37. minutu vratio prednost domaćinu koji je od 61. minuta imao igrača više posle isključenja Rafaela Onjedike.

Gosti iz Briža preko najboljeg strelca ekipe Igora Tijaga stižu do izjednačenja samo dva minuta kasnije, da bi rezervista Fiorentine Mbala Nzola golom u 90+1. minutu krunisao brojčanu prednost na terenu za pobedu italijanske ekipe i prednost pred revanš.

Srpski repezentativac Nikola Milenković je meč odgledao sa klupe Fiorentine, a revanš mečevi igraće se sledećeg četvrtka. Finale je zakazano za 29. maj u Atini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike