Partizan napravio prvi korak ka finalu! Crno-beli se kockali u finišu, ali odbranili pobedu u Areni! (VIDEO)

30.04.2024

20:45

0

Autor: G. F.

Sledeći meč igra se 7. maja u Podgorici

Partizan napravio prvi korak ka finalu! Crno-beli se kockali u finišu, ali odbranili pobedu u Areni! (VIDEO)
Partizan - Budućnost - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana napravili su prvi korak ka odbrani šampionske titule u AdmiralBet ABA ligi.

Nošeni podrškom više od 10.000 Grobara u Areni savladali su podgoričku Budučnost sa 78:67 i sada su na pobedu od plasmana u finale regionalnog takmičenja. Biće ovo jedan od mečeva koji će se brzo zaboraviti, a pisaće se i pamtiti samo ono najvažnije, a to je pobeda crno-belih.

 

 

Moglo je sve to i mnogo mirnije i bez drame, ali uz crno-bele ove sezone nekako ide da moraju da ginu do kraja kako bi dobili neki meč. Kada se zna da je sredinom treće četvrtine bilo 18 razlike za Partizan, a u završnici samo 4, onda je jasno da je stres ponovo bio u modi.

Zek Ledej sa 15 poena (5 trojki), Frenk Kaminski sa 13, odnosno Panter i Avramović sa 11 predvodili su Partizan do slavlja. Kod gostiju se istakao trio - Makundu sa 14, Ferel sa 13 i Kamenjaš sa 12 poena.

Serija se sada seli u Podgoricu, a Partizan će 7. maja pokušati da iskoristi već prvu meč loptu i plasira se u finale AdmiralBet ABA lige.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice -  Pobeda Partizana.Trojka Ferela ponovo, sada je plus 4 za Paritzan. Panter promašuje za dva, Kaminski hvata loptu i vraća je kapitenu. Sada je Panter fauliran pri šutu za tri poena. Smaialgić menja Kaminskog. Pogaša sva tri bacanja as Paritzana, tajm-aut za Budućnost 36 sekundi pre kraja. Ferel nije pogodio za tri, ali je Makundu pokupio loptu i postigao dva poena. Rajt odmah šalje Avramovića na liniju za slobodna bacanja. Aleksa je precizan oba puta. Posle novog tajm-auta, Ledej blokira Kamenjaša, a Megi faulira Pantera 17 sekundi pre kraja. Siguran je kapiten oba puta, greše gosti. Panter pogađa za kraj.

38. minut - Daleka trojka Ferela, nema koša Partizana, ali izlazi lopta iz koša posle šuta Rajta. Greše crno-beli, Makundu zakucava za minu 7. Obradović mora da zove tajm-aut, posle serije od pet vezanih poena rivala. Ledeju prave grešku u koracima - 69:62.

36. minut - Dvojka Ferela, pa trojka Ledeja. Kamenjaš zakucava, nema poena crno-belih. Makundu je probao za tri bez uspeha, Avramović nekako postiže poene. Tajm-aut za goste, nemaju još mnogo vremena za preokret - 69:57.

34. minut - Sada izlazi lopta iz koša i posle pokušaja Kaminskog za tri. Ovo se već treći put dešava crno-belima večeras. Fauliran je Ponjitka, pogađa jedno od dva, a Smailagić menja Kaminskog. Poljak pogađa doatno bacanje zbog tehničke greške Jogija Ferela. Koš Rajta - 64:53.

32. minut - Nerazumna odluka sudija zapalila je atmosferu na tribinama. Ledej je povučen za ruku, ostao je van igre, a arbitri su pustili igru. Sviran je faul Naneliju, ali su morali da poglewdaju snimak na kom se vidi da je Makundu "zaključao" ruku Ledeja. Nema promene odluke, što dodatno nervira Grobare. Ponjitka je u igri, Naneli na klupi. Panter faulom šalje Makundua na liniju za penale, precizan je oba puta, razlika je ponovo deset poena. Ledej trojkom iz ćoška vraća "mirniji" plus crno-belima. Makundu u napadu faulira Kaminskog. Izlazi lopta iz koša posle šuta Panatera, Makundu zakucava - 62:51.

Ušli smo u poslesnjih 10 minuta.

Kraj treće četvrtine - Avramović menja Smita koga navijači prate skandiranjem na klupu. Kaminski promašuje dva bacanja zaredom, Pol poentira. Greše crno-beli, gosti koriste kontre i spuštaju razliku na samo 10 poena. Obradović traži tajm-aut. Ljut je trener Partizana, viče da utakmica još nije gotova! Primetio je da su se njegovi puleni opustili u poslednjih nekoliko minuta. Nema poena Ledeja, Pol pravi faul u napadu upravo nad Ledejom. Ponovo bez poena crno-belih, Pol ide na liniju za slobodna bacanja. Naneli menja Anđušića.Poovo polovični gosti sa penala. Naneli uz zvuk sirene za 59:47.

28. minut - Nekoliko napada bez realizacije, pa pogodak Slavkovića. Ledej je ponovo u irgi, Kaboklo na klupi. Megi promašuje za tri, ne supeva ni Smit, ali tera Makundua na faul u napadu. Prvi put je u igri i Danilo Anđušić, Trifunoviću dva puta izlazi lopta iz koša, ne pogađa ni Ferel - 56:42.

 

 

26. minut - Trojka Tanaskovića, dvojka Pantera. Kaminski u igri umesto odličnog Smailagića. Kamenjaš pogađa uz novi faul Nanelija, a centar Budućnosti ne koristi dodatni penal. Kaminski je iščačkao jednu loptu i fauliran je. Sudije su dosudile poene iako lopta nije prošla kroz obruč, pa posle gledanja snimka promenile odluku. Kaminski je pogodio oba penala. Trifunović je na parkeu umesto Nanelija, pravi faul, a Tanasković koristi jedno od dva bacanja. Pogodak Smira za 56:40.

24. minut - Ponovo dobra odbrana crno-belih, ali nema poena Pantera. Posle faula Nanelija Slavković pogađa jedno od dva bacanja. Smit se sjajno snašao i pogodio od tablu. Smailagić i Kaboklo mirni pod svojim košem, a kapiten Panter postiže svoje prve poene. Kamenjaš pogađa dva penala, Panter promašuje za tri - 50:34.

22. minut - Kaboklo je vrhunski parirao Džounsu i napad je istekao pre šuta centra Budućnosti. Smit polaže za prve poene u drugom poluvremenu. Džouns pogađa sa 6 metara, Smailagić pogađa trojku - 46:31.

Počela je treća četvrtina.

Kraj druge četvrtine - Makundu precizan dva puta sa linije za slobodna bacanja, greše crno-beli u napadu. Nije uspeo Rajt, Naneli jeste. Džouns je gazio aut liniju, Smaialgić pogodio "dugu" dvojku. Ponovo nema koša gostiju, Kaboklo zakucava. Rajt uz zvuk sirene za konačnih 41:29.

18. minut - Naneli se vratio u igru, a Avramović na klupu. Panter traži faul, sudije ne sviraju, a Megi pogađa trojku. Novi tajm-aut za Željka Obradovića. Smit pogađa trojku, a Kamenjaš polaže za dva. Smailagić pod faulom poentira, tajm-aut za Budućnost, pa bacanje za "četvorku" Partizana. Precizan je Alen i ponovo je prednost dvocifrena - 35:25.

- Na tribinama je 10.197 navijača prema podacima sa zvaničnog sajta AdmiralBet ABA lige.

16. minut - Rasplamsala se borba za svaku loptu, očigledno je da su io jedni i drugi silno motivisani. Megi ne pogađa, ali ne prolazi dodavanje Pantera za Kabokla. Meggi ponovo promašuje za tri, tajm-aut za Željka Obradovića. Posle 6 minuta igre u drugoj deonici rezultat je 4:2 za goste!

15. minut - Ledej otišao da predahne, zamenio ga Bruno Kaboklo. Sjajni momenti, igrači obe ekipe su bukvalno leteli po terenu u borbi za loptom. Makundu poentira, Kaboklo ne. Posle dobre odbrane Avramović postiže prve poene za Partizan u ovoj četvrtini - 29:20.

12. minut - Posle po jednog promašenog napada, gosti preko Makundua postižu prve poene. Pamter je zaustavljen, ali je Smit ukrao loptu rivalu. Ledej nije pogodio za tri, ali je publika živnula. Umesto Kaminskog na parketu je Alen Smailagić. Makundu je sada promašio dva zicera i na kraju izgubio loptu posle trećeg skoka. Isti igrač faulom zaustavlja Samilagića, pa dva promašaja vezuje i Ledej - 27:18.

 

 

Kraj prve četvrtine - Kaminski je upisao i osmi poen, a Ledej prvu blokadu. Nastavlja Kaminski sa rešetanjem koša gostiju, sada je vezao 2+1. U igri je i Džejen Smit umesto Nanelija. Popović ne upseva da postigne nove poene, Ledej novom trojkom dodatno raspaljuje navijače. Tajm-aut za goste posle serije Partizana od 8:0.  Lopta nije prošla kroz obruč, ali su sudije priznale poene gostima. Sjajna akcija Smit, Kaminski, Avramović i Aleksina trojjka. Promašila je Budućnost, a na 0,6 sekundi pre kraja četvrtine Makundu ej faulirao Avramovića i to pod košem Partizana. Plejmejker crno-belih precizan je oba puta - 27:16.

8. minut - Ferel pogađa uz zvuk sirene, umesto Ponjitke u igri je kapiten Kevin Panter. Naneli je promašio za tri poena, Tanasković zakucava za prvo vođstvo Budućnosti. Novi promašaj crno-belih, sada je Ledej neprecizan.. Doužer pravi drugi ličnu grešku, menja ga Aleksa Avramović. Rajt nije pogodio za tri, Slavković faulom zaustavio brz napad domaćih. Nova trojka Ledeja, ponovo je prednsot na strani crno-belih. Kamenjaš je odmah poništava, nerešeno je - 14:14.

MN Press
Pi Džej Doužer

6. minut - Sudije gledale snika posle "čelendža" klupe Budućnosti iostale ppri odluci da je lopta za Partizan. Nisu uspeli Ponjitka i Doužer da upišu nove poene za Partizan, Popović je pogodio pod faulom. Siguran je i sa penala. Kaminski odlično rešava čuvare i ponovo pogađa, Naneli faulom zaustavlja Džounsa - 11:8.

 

 

4. minut - Dobru odbranu Partizana nagradio je posle strpljivog napada Kaminski zakucavanjem. Ferel pravi grešku u koracima, ali isto ponavalja i Kaminski pod košem Budućnosti. Ferel pogodio za tri, Kaminski za dva na drugoj strani - 9:5.

2. minut - Počelo je trojkom Ledeja, a Slavković je na drugoj strani ubacio dva poena. Nisu crno-beli iskoristili novi napad, nisu ni gosti. Naneli lepo iz okreta za 5:2.

- Utakmica je počela. Za Partizan su počeli Doužer, Naneli, Ponjitka, Ledej i Kaminski. Startna petorka Budućnosti je Ferel, Slavković, Popović, Tanasković i Džouns.

Grmela je himna Partizana, navijači su je uglas otpevali.

Ogorčeni zbog smene Duljaja, navijači crno-belih horski skandiraju protiv uprave Fudbalskog kluba i Miloša Vazure.

U Areni se pojavio i smenjeni trener fudbalera Partizana Igro Duljaj. Navijači su ga pozdravili aplauzima i skandiranjem njegovog imena, a veliki broj njih želi i fotografiju sa njim.

- Sudije za ovu utakmicu su Saša Pukl, Josip Radojković i Marko Mustapić.

- Trener Partizana Željko Obradović istakao je da veoma poštuje narednog rivala i imao jasnu poruku za navijače:

- Igramo polufinalnu seriju protiv Budućnosti sa velikim respektom prema samoj ekipi. Imaju veliki kvalitet. Ono što bih želeo da naglasim ovom prilikom je da iako su nam veliki rivali, dolaze nam i veliki prijatelji. Takođe bih želeo da zamolim navijače Partizana da ih zaista na fer i sportski način dočekaju, da sve protekne u dobroj atmosferi. Mislim da je to ono što je potrebno AdmiralBet ABA ligi, a pre svega, svima nama koji smo iz Partizana. Želeo bih da svima pokažemo gostoprimstvo koje možemo da pružimo prema svakom protivniku i da se svako dobro oseća koda dođe u našu Arenu, i na kraju krajeva da se isključivo priča samo o košarci.

- Šef struke Budućnosti smatra da je njegova ekipa odigrala dve dobre ekipe sa crno-belima u regularnom delu sezone, iako su upisana dva poraza:

- Prva utakmica u Beogradu protiv njih, tada smo se još tražili. Igrali smo na dosta dobrom nivou, a još bolje ovu poslednju. Analizirali smo poslednji meč, videli smo gde smo grešili, šta moramo da ispravimo. Detalji odlučuju u ovakvim utakmicama. I više radimo na detaljima, da ih popravimo. Ima nekih sitnih povreda, ali to je polufinale, još protiv Partizana. Mislim da će svi da stisnu zube, kakav god da je problem, i da igraju preko bola.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike