Barselona ponižena u Pireju, PAO napravio brejk i vratio seriju u Atinu!

02.05.2024

23:54

0

Autor: A. Š.

Real će još neko vreme sačekati na društvo na Fajnal foru, pošto će večerašnji rivali u majstoricama odlučivati o mestu na završnom turniru Evrolige

Barselona ponižena u Pireju, PAO napravio brejk i vratio seriju u Atinu!
Kendrik Nan i Matijas Lesor - Copyright MN Press

Košarkaši Reala počistili su Baskoniju u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige i sada sa uživanjem mogu da gledaju kako se njihovi potencijalni rivali na Fajnal foru muče da uđu u društvo Madriđana.

Barselona i Makabi imali su večeras prve meč lopte da se plasiraju u Berlin, ali su Olimpijakos i Panatinaikos uspeli da dođu do pobede koje su ove dve četvrtfinalne serije odvele u majstoricu.

Košarkaši Olimpijakosa deklasirali su Barselonu u Pireju rezultatom 92:58. Katalonci su mnogo bolje otvorili meč i imali plus sedam (19:12) u finišu prve četvrtine, ali je usledio veliki preokret domaćina koji je sredinom druge deonice stekao plus 19 (45:26) da bi se na veliki odmor otišlo sa ogromnih 53:37.

Nastavio je Olimpijakos da "melje" rivala pa je posle 30 minuta igre bilo je 72:47 i već tad je bilo jasno da će se igrati peti odlučujući meč, koji je, kako piše na sajtu Evrolige, zakazan za nedelju u Barseloni.

Šakil Mekisik je predvodio Olimpijakos sa 20 poena, 12 je dao Mustafa Fal, a po 11 Ajzeja Kenan i Najdžel Vilijams-Gos. Filip Petrušev je dao 10 poena (4/8 dvojke, 2/2 bacanj) uz pet skokova, a Nikola Milutinov osam poena (3/4 dvojke, 2/2 bacanja) i devet skokova. Džabari Parker je sa 10 poena bio jedini dvocifreni u Barseloni. Nikola Kalinić je postigao dva poena (1/3 dvojke, 0/2 trojke).

Panatinaikos je u beogradskom "Pioniru" uspeo da savlada Makabi rezultatom 95:88 i tako seriju vrati u Atinu, gde će u majstorici izvesno „OAKA“ biti mala da primi sve navijače „zelenih“ koji budu želeli da Slukasu i drugovima daju vetar u leđa na putu do Berlina.

Panatinaikos je bolje otvorio meč i vodio 20:12 pred kraj prve deonice, ali je Makabi uspeo da proekrene i na poluvreme ode sa plus jedan (50:49). Gosti su bili bolji u trećoj četvrtini i u poslednjih 10 minuta ušli su sa plus pet (74:69), ali je Makabi preuzeo vođstvo serijom 9:0 na startu četvrte deonice da bi šest minuta pre kraja bilo je 82:75 za "ponos Izraela".

Posle vođstva Makabija 88:85 na tri minuta do kraja usledila je serija Panatinaikosa 10:0, izraelski klub nije poentirao u poslednja tri minuta.

Lorenco Braun je bio najefikasniji u Makabiju sa 17 poena, Tamir Blat i Bonzi Kolson su dali po 14, Džoš Nibo 12 a Džon Dibartolomeo 10. Povratnik u tim, oporavljeni Vejd Boldvin, dao je tri poena za nešto više od sedam minuta na terenu. Kendrik Nan je predvodio Panatinaikos do pobede sa 27 poena, Kostas Slukas je dao 20, Matijas Lesor 17, a Kontantinos Mitoglu 13.

Utakmicu u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" posmatrao je i trener Partizana Željko Obradović koji je sa Panatinaikosom pet puta osvajao Evroligu.

Na zvaničnom sajtu Evrolige piše da se peti, odlučujući meč, igra u nedelju u Atini. Fajnal for se igra u Berlinu od 24. do 26. maja, a za sad je samo branilac titule Real obezbedio učešće u završnici Evrolige.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike